0
Košarka

PLJUŠTI KEŠ NA SVE STRANE: Rudi Gej produžio ugovor

Objavljeno: 17.11.14 u 08:50

Zvezda Sakramento Kingsa i reprezentativac SAD, Rudi Gej, potpisao je sinoć produžetak saradnje sa ovim klubom na još tri sezone.

Po dolasku Rudija Geja u prestonicu Kalifornije prošle sezone, u Sakramentu je zavladala euforija neviđena još od ere Krisa Vebera, Vlade Divca i Peđe Stojakovića.

Klub koji po odlasku navedenih igrača nije video plej-of, konačno je dobio igrača, verovali su u upravi tog tima, koji je kadar da ih pogura do nastupa u post-sezoni.

Za sada Kingsi guraju odlično u tekućem šampionatu sa šest pobeda iz 10 utakmica, a jedan od najboljih igrača tima je upravo Rudi Gej koji prosečno beleži po 22,5 poena uz 6,8 skokova po meču.

Čelnici Kingsa nadali su se tokom leta da će uspeti da pronađu zajednički jezik sa ovim momkom te da će on, ipak, produžiti ugovor. Nade rukovodilaca Kingsa ispunjene su sinoć, pošto je ovaj momak stavio potpis na novi trogodišnji ugovor.

Zahvaljujući novom ugovoru, Rudi Gej će za naredne tri sezone inkasirati sumu od fantastičnih 40 miliona dolara. Gej se trenutno nalazi u poslednjoj godini ugovora koji će mu doneti zaradu od 19,3 miliona.

U NBA ligu je stigao 2006. godine sa univerziteta Konektikat kao 8. pik s tadašnjeg drafta.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter