0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

POBEDA ZVEZDE NA DEKIJEVOM OPROŠTAJU: Planić srušio Udineze (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.14 u 19:00

U prijateljskoj utakmici, na kojoj se od crveno-belog dresa oprostio legendarni Dejan Stanković, Crvena zvezda je sa minimalnih 1:0 savladala Udineze.

Fešta na Marakani! Dejan Stanković, Crvena zvezda i Delije zauvek će pamtiti ovaj 15. novembar. Večeras se zvanično od crveno-belog dresa oprostio najmlađi kapiten u istoriji najtrofejnijeg srpskog kluba – Dejan Stanković. Popularni Deksa je u 38. minutu utakmice ušao na travnati tepih Marakane i posle 16 godina ponovo obukao crveno-bei dres. Ceo stadion je skandirao ime žive legende srpskog fudbala, a sa „severa“ u nebo je lansiran vatromet. Stanković je odigrao sedam minuta, a potom se u društvu saigrača iz vremena dok je igrao u Crvenoj zvezdi dirljivim govorom oprostio od crveno-belog dresa.

Što se same utakmice tiče, videli smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom je bilo pregršt prilika, a prvu je iskoristila Crvena zvezda. Ristić je u 7. minutu izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je Planić i pogodio za 1:0. Nedugo zatim Jović je izašao sam pred golmana Udinezea, Kelavu, predriblao ga, ubacio loptu na pet metara, odakle je Savićević bio neprecizan.

Sredinom prvog dela igre i Udineze je imao dve stopostotne šanse. Prvo je pokušaj Domicija odbranio Kahriman, a potom je Muriel izašao sam na čuvara mreže Crvene zvezde, ali je bio neprecizan.

Imao je mladi Jović još jednu stopostotnu šansu, kada je ušao u kazneni prostor, predriblao svog čuvara, ali je Kelava bio na mestu.

Drugo poluvreme je obeležila teža povreda golmana crveno-belih Damira Kahrimana koji je morao da napusti igru i odmah je odveden u bolnicu na snimanje. Udineze je u nastavku meča bio nešto agilniji, ali je Zvezda promašila bolje šanse. Najevću je u 80. minutu propustio Despotović, kada je pokušao da lobuje golmana Udineze, ali nije bio precizan. Na kraju priateljskih 1:0 za Crvenu zvezdu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter