0
Fudbal

ONI NE STAJU: Zastava takozvane ‘Velike Albanije’ i u Francuskoj

Objavljeno: 15.11.14 u 11:23

Fudbalske reprezentacije Francuske i Albanije igrale su 1:1 u Renu, a na tribinama na toj utakmici navijači reprezentacije Albanije ponovo su istakli zastavu takozvane ’Velike Albanije’.

Reč je o spornoj zastavi zbog koje je prekinut meč između selekcije naše zemlje i Albanije na stadionu u Humskoj. Kao što je dobro poznato, kada se dron pojavio iznad terena, srpski fudbaleri su spustili zastavu na zemlju, ali su ih albanski igrači tada napali.

To sve prouzrokovalo je da navijači ulete na teren nakon čega je utakmica prekinudta. Srbija je zbog ovih dešavanja dobila tri boda za zelenim stolom, ali su joj bodovi potom oduzeti zbog propusta u organizaciji susreta.

Govoreći o dešavanjima sa terena, albanski reprezentativci su naglasili da su „napali naše reprezentativce jer su branili svoju zastavu“, iako se na njoj nalaze i delovi Srbije, Crne Gore i Makedonije.

FSS i  Fudbakski savez Albanije su podneli žalbe zbog disciplinskih odluka UEFA. Čelnici Evropske kuće fudbala će o žalbama odlučivati 2. decembra.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter