0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FSS: Hvala Diku na profesionalizmu! Advokat: Žao mi je što je moralo da bude ovako!

Objavljeno: 15.11.14 u 17:29

Fudbalski savez Srbije zvanično je potvrdio odlazak Dika Advokata sa mesta selektora.

Advokat je napustio „orlove“ nakon poraza od Danske 3:1, u trećem meču kvalifikacija za EURO 2016. u kojima je Srbija osvojila samo jedan bod iz tri meča.

Prema poslednjim informacijama, njegovo mesto zauzeće Radovan Ćurčić ili Dejan Stanković.

– FSS se zahvaljuje Diku Advokatu na saradnji u prethodnom periodu, tokom koje je pokazao najviši mogući nivo profesionalizma i kooperativnosti, izražavajući u istom trenutku i razočaranje što je saradnja sa iskusnim trenerom na ovaj način morala da bude prekinuta. Naša organizacija želi sve najbolje Diku Advokatu u narednom periodu, na privatnom i profesionalnom planu. U istom trenutku, prekinuta je saradnja i sa asistentima dosadašnjeg selektora, trenerima reprezentacije Bertom van Lingenom i Željkom Petrovićem, kojima se takođe zahvaljujemo na svemu urađenom – stoji u saopštenju FSS.

Dik Advokat je istakao da mu je žao što se ovako završila saradnja sa našim Savezom.

– Veoma mi je žao što se naš zajednički posao ovako završio. Preuzimam odgovornost za sve što sam uradio na stručnom planu u prethodnom periodu. Pritisak koji smo imali bio je jasno vidljiv i bio je ujedno i prevelik za ovu ekipu. Kao nikada u dosadašnjoj karijeri, suočio sam se sa problemom koji nisam mogao da rešim. Smatram da sam doneo časnu odluku, za mene veoma tešku. Srbija mora odmah da krene dalje, nekim boljim putem. Reprezentaciji Srbije želim sve najbolje u budućnosti, uvek ću je smatrati delom sebe i od srca ću navijati za nju. Takođe, izražavam izuzetnu zahvalnost rukovodstvu FS Srbije, svim igračima reprezentacije i članovima Stručnog štaba, na podršci i odnosu u prethodnom periodu, poštujući da su uvek bili uz nas i na svemu što rade za srpski fudbal. Svojim ponašanjem, učinili su me ponosnim u periodu rada na mestu selektora Srbije – rekao je Advokat.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter