0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

VUJOŠEVIĆ: Ne čeka nas lak posao, želimo pobedu u Sofiji

Objavljeno: 14.11.14 u 15:04

Trener Partizana NIS Duško Vujošević rekao je da bi pobeda nad Levskim mogla da ostavi njegov tim među kandidatima u borbi za četiri najbolje ekipe u ABA ligi.

U osmoj rundi regionalnog takmičenja Partizan NIS gostuje u Sofiji, trenutno poslednje plasiranom timu ABA lige. Levski je ostvario jednu pobedu uz šest poraza, dok crno-beli imaju dve pobede više.

 

– Sama činjenica da je Levski ove sezone želeo da bude sastavni deo ABA karavana dovoljno ilustruje njihove motive i ambicije.
Suočili su se sa nizom problema unutar kluba i nisu na najkvalitetniji način selektirali tim, kada su u pitanju zahtevi samog takmičenja. Ali sasvim su dobar i kvalitetan sastav, koji čine pre svega bugarski reprezentativci. Ne treba ih posmatrati iz ugla dosadašnjih igara u prethodnih sedam kola – rekao je Vujošević, a prenosi sajt kluba.

 

On je dodao da njegova ekipa ne sme da se opusti pre ovo gostovanje.

 

– Oni su pokazali na nekim utakmicama da poseduju dobar individualni kvalitet pretočen u timsku igru. Nas čeka ni malo lak posao, s obzirom da ekipa Levskog igra na sasvim drugačiji način na domaćem terenu. Pre svega mnogo angažovanije, mnogo čvršće, mnogo agresivnije u odbrani, jednom rečju – mnogo hrabrije. Doveli su plejmejkera Marinova, koji zajedno sa Karanfilovim daje ton i ritam igre ekipe Levskog. Posebnu pažnju treba da obratimo na spolju liniju, na Pavela i Pavlina Ivanova i Zaharijeva, koji su odlični šuteri za tri poena. Ako se nadovežu igrači koji igraju na pozicijama krilnih centara, Simeonov i Dimitrov, dvojica reprezentativaca, to dovoljno dobro ilustruje sam koncept i način igre ekipe Levskog – zaključio je Vujošević.

 

Utakmica Levski – Partizan na programu je u subotu u 18 sati.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter