0
Ostali sportovi

LIGA ŠAMPIONA: Radnički se plasirao u grupnu fazu, Zvezda eliminisana

Objavljeno: 12.11.14 u 21:12

Vaterpolisti Radničkog su uspeli da se plasiraju u polufinalnu grupu Lige šampiona, dok Crvenoj zvezdi potpuno očekivano nakon poraza u prvom meču od Primorja i to u Beogradu, to nije pošlo od ruke.

Posle trijumfa u Kragujevcu od pet golova razlike (13:8) naš tim je u revanšu poražen 10:9 što je bilo dovoljno za konačan uspeh. Meč je bio izuzetno težak, Oradea je dva puta imala pet golova viška 7:2 i 10:5 ali je Radnički u poslednjoj četvrtini pokazao kvalitet pa je serijom od 4:0 izborio željeni rezultat.

U revanš susretu doigravanja za plasman u polufinalne grupe Lige šampiona Primorje je i na svom bazenu u Rijeci pobedilo Crvenu zvezdu ovog puta sa 15:8 (1:4, 4:2, 4:2, 6:0). Beograđani su se dobro držali do sredine trećeg dela. Vodili su u drugoj četvrtini 6:3, na poluvremenu imali 6:5, još su odolevali kod 8:9 da bi Riječani u poslednjoj četvrtini dokazali svoj kvalitet.

Najbolji u redovima srpskog prvaka bili su Strahinja Rašović i Tomašević sa po tri pogotka, dok su Viktor Rašović i Eškert po ejdnom bili precizni. Na drugoj strani najbolji je bio Rumun Radu koji je četiri puta savladao odbranu Crvene zvezde.

Popred Radničkog Srbija će imati još jednog predstavnika u Ligi šampiona, a to je Partizan koji je od strane LEN dobio trogodišnji „vajld-kard“. Sa druge strane Zvezde je večerašnjim porazom završila svoju ovosezonsku evropsku epizodu i ostaje joj da se okrene regionalnoj ligi, kao i domaćim takmičenjima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter