0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ISTINSKA LEGENDA: Želeo jedan meč, pa neka ga oteraju, a dogurao do 700!

Objavljeno: 11.11.14 u 19:21

Došao je tiho i postao legenda! Navijači su lepo sve rekli: ‘Gospodin kakvog nema’, prkosi godinama, diriguje Partizanom i u 36-oj godini – kapiten Saša Ilić, živa legenda crno-belih!

U Humsku je stigao davne 1988. godine, prošao kompletnu omladinsku školu i 1996. godine stigao do profesionalnog ugovora . Tada je zadužio broj 22, a ste godine, 26. oktobra je upisao prvi meč za najjači tim i to protiv čačanskog Borca. To je bio prvi, a minulog vikenda u Novom Sadu 700. meč.

– Pamtim taj Čačak, kao da je bilo juče. Zagrevanje, ulazak, tremu… – smeje se Saša Ilić na početku razgovora za „Sport”. – I, eto, odužilo se! Lepo je kada takav jubilej objediniš pobedom i uopšte mi nije smetalo što se desilo na gostujućem terenu. Kada tako nešto ostvariš u klubu u kome se odrastao i koji, posle porodice, voliš najviše na svetu, onda je sve pred očima ‘ružičasto’.

Preskromni ste kada govorite o brojkama, a zapravo malo Vam nedostaje da sustignete i Momčila Vukotića?

– Jednostavno sam takav po prirodi. Nikada se nisam bavio time, niti opterećivao rekordima i brojkama. Rekao sam već, za mene je Moca Vukotić jedan jedini – najveći igrač u istoriji Partizana, a posle toga svi ostali. Počastvovan sam činjenicom da sam mu se približio i stao uz rame sa nekim ko je, po meni, neprevaziđen.

Hoćete li uspeti da ga prestignete?

– Ne verujem, niti razmišljam o tome. Srećan sam i ovim što sam do sada postigao.

Šta biste promenili u bogatoj karijeri, postoji li nešto?

– Ima nekih stvari koje bih možda dodao ili oduzeo. Voleo bih da sam odigrao još koju Ligu šampiona sa Partizanom, da mi se nije desio taj promašaj protiv Reala, da sam manje gubio od Zvezde. Sa druge strane, osvojio sam devet titula, tri kupa i bio deo kluba u pomenutim Ligama šampiona. To me čini ponosnim, jer kada bih sutra ostavio fudbal ne bih zapravo imao za čim da žalim.

Pitaju vas često kada ćete staviti tačku i okaćiti kopačke o klin?

– Odgovor je uvek isti: ne znam i ne razmišljam o tome. Voleo bih da ova današnja deca ostaju duže, da ima neko ko će sruši sve te moje brojke. Ali, vreme se promenilo. Kada sam bio mali postavljo sam sebi ciljeve: prvo sam želeo makar jedan meč u prvom timu, pa neka me i oteraju. Posle sam poželeo titulu, pa gol u derbiju. Bilo bi sjajno da i klinci tako razmišljaju, da duže ostaju i pomognu Partizanu, pa neka kasnije okušaju sreću i u inostranstvu. To mi je želja – jasan je Saša Ilić.

Karijera Saše Ilića u Partizanu, kroz brojke, izgleda ovako:

– 700 mečeva je odigrao Saša Ilić u svim takmičenjima za Partizan
– 325 mečeva u prvenstvu je odigrao Ilić, uz to i 94 evropske utakmice
– 9 titula prvaka je Saša Ilić osvojio sa timom iz Humske
2 – Lige šampiona je Saša Ilić igrao sa Partizanom
229 – golova je postigao Ilić u svim takmičenjima za crno-bele
121 – prvenstveni gol je postigao Ilić i drži klupski rekord ispred Stjepana Bobeka
37 – mečeva je odigrao Saša Ilić za reprezentaciju Srbije

Jedan je Ilić kapiten!

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter