4
Fudbal

IVANOVIĆ OTKRIVA: Bolje igramo u klubovima nego u reprezentaciji, zato što… (FOTO)

Objavljeno: 10.11.14 u 16:48

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Stroj Pazovi, gde će se pripremati za meč četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali i prijateljski duel sa Grčkom.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović govorio je o raspoloženju u reprezentaciji posle prošlog meča i dešavanja na utakmici sa Albanijom.

– Uvek dolazim u dobrom raspoloženju kada dolazim da igram za reprezentaciju. Pred ovu utakmicu imamo imperativ pobede, jer smo svesni koliko nam je pobeda bitna. Prošlo je mesec dana od prethodnog meča sa Albanijom i svi smo mi kao profesionalci odigrali mnogo utakmica za svoje lubove u međuvremenu, tako da smo manje razmišljali o toj utakmici. Znamo kako je igrati pred praznim tribinama, tako da ćemo se prilagoditi situaciji. Fudbal će se igrati i posle ove utakmice, ne smemo da uđemo u tu utakmicu pod pritiskom i da dozvolimo da nas blokira i da negativno utiče na nas.

Mnogi su mišljenja da neko iz UEFA ima nešto protiv plasmana Srbije na EP.

– Mislim da je to tako samo u našim glavama i da to nema veze sa realnošću. Ipak je sve na nama.

Nekolicina reprezentativaca mnogo bolje igra u klubovima nego za nacionalni tim. Zašto je to tako?

– Razloga za tako nešto ima mnogo i svi su isključivo fudbalske prirode. Nemamo toliko vremena da provodimo sa reprezentacijom, kao što je slučaj u klubovima. Nismo dovoljno uigrani, više moramo da se oslanjamo na individualni kvalitet. Uvek želimo da rešimo utakmicu što pre, da postignemo gol u prvom poluvremenu, kako vreme na utakmici odmiče tako nas već hvata frka. Ne treba paksumnjati u naše ofanzivce, treba više mi da radimo u defanzivi, kako bismo imali prostora u napadu – zaključio je Ivanović.

hotsport.rs – K. K.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

4 Komentara

  1. @Nick
    Da, da. Igraju… Ali u Spaniji igraju Cavi, Iniesta, Pike, Alba, Buskets( igraci Barse koji se odlicno poznaju), pa onda Kasiljas, Ramos, Karvahal ( Real) i svi igraju dugo zajedno i znaju se odlicno, igru, kretnju, prednosti, mane. Kod Nemaca takodje svi igraju odavno i dosta dolaze iz Bajerna ( znaci odlicno se poznaju, kako uopste tako i fudbalske vestine). Ne mozes da racunas njih i nas. Nama igraci dolaze iz 15 razlicitih Evropskih liga, stalno menjaju igrace, jedne brisu druge dodaju, nema konstantnog stila igre, igramo tako i tako igramo i tacka, igrace ti i ti uz male izmene. Ovo jednom pozovu za jednu utakmicu jednog desnog beka, posle njega brisu dovode nekog treceg. Nama je reprezentacija najbolja bila kada je bila jos SFRJ, koja slucajnost tada su 90% igraca iz drzavnog tima igrali bas u svojoj ligi. Po dvojica, trojica iz svih vecih klubova, igraju protiv ostalih u ligi i svakako se poznaju i onda je lakse da se uigraju kada igraju za drzavni tim. Ovako ovaj jadni Bane ko znnnaaa sa kime sve nije delio svlacionicu drzavnog tima samo u poslednjih 5 godina.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pa ovo je gore od srpskog klupskog fudbala i ako neko sad kaze da je preterana reakcija onda sam ja lud, pa ljudi sve svetske reprezentacije treniraju isto samo smo mi filozofi, to je prva stvar druga stvar jedinstvo u timu nije individualni kvalitet ili kvaliteti vec zelja da svi igraju kao jedan, ali izgleda da kod nas to nikad nece biti moguce jer smo mi takvi da svako hoce da bude najbolji e pa gosopdo jednom u zivotu budite svi ispod proseka ali neka pobedi reperezentacija i to je sve sto treba da radite

    0
    0
    Odgovori
  3. I Nemacka,Argentinska,Spanska reprezentacija nemaju mnogo vremena za uigravanja pa igraju dobro. Nema veze ovo sto je rek’o.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter