0
Auto Moto

STIŽE NOVAC: Alonso dobija najveći ugovor u istoriji F1?

Objavljeno: 08.11.14 u 10:49

Kako stoje stvari, dvostruki šampion Formule 1, Fernando Alonso, vratiće se u svet „vrelih pisti“ i to potpisavši najveći ugovor u istoriji ovog srpota.

fernando-alonso-ferrari-driver

Naime, kako prenosi španski „AS“, Fernando Alonso dogovorio je sve detalje oko prelaska u ekipu Meklarena.

Alonso, koji je već imao iskustva saradnje sa Meklarenom, trebalo bi da pređe u ekipu koja sprema saradnju sa Hondom, čije će motore koristiti.

Prema pisanjima španskih glasila, ugovor bi trebalo da bude potpisan na nekoliko sezona i biće astronomski kakav ovaj sport do sada još nije video.

Alonso bi dobio ogromnu povišicu, ali i garancije od Meklarena i Honde da će imati konkurentan bolid u trci za titulu sledeće sezone.

Šef Meklarena Erik Bulije rekao je da Honda ne utiče na pregovore dve strane.

– U pitanju je Meklaren, očigledno, jer se on takmiči pod okriljem FIA. Meklaren je onaj koji ugovara sa vozačima, niko drugi. Jedino što mogu da kažem je da za pripremu šampionskog tima neće trajati nekoliko meseca, ili nekoliko godina, ali mi želimo da pobedimo, koliko god dugo za to bilo potrebno – rekao je Bulije.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter