0
Evropske lige

DUŠAN TADIĆ: U Srbiji kada izgubiš kao da je neko umro

Objavljeno: 08.11.14 u 11:01

Jedan od igrača sa najboljom formum u svetu Premijer lige, srpski repreznetativac Dušan Tadić, izjavio je da je navikao na pritisak igrajući u JSL. On je ocenio da je situacija u ovdašnjem fudbalu takva da kada klub izgubi stiče se utisak kao da je neko preminuo.

tadic-pele-sautempton

Od dolaska u Sautempton srpski internacionalac Dušan Tadić osvojio je srca svih navijača ovog kluba. Naravno, razlog tome su fenomenalne partije koje pruža igrajući za ovaj klub.

Upravo zbog toga ovaj momak našao se u konkurenciji za igrača meseca u Premijer ligi, a u razgovoru za Gardijan naš reprezentativac priznao je da je navikao na pritisak još iz vremena kada je igrao za Vojvodinu:

– Kad sam bio u Vojvodini u srpskoj ligi, čim bih napravio malu grešku, navijači bi burno reagovali, pa se većina igrača plašila da preuzme odgovornost. Zbog velikog pritiska nisu se osećali dobro i dovoljno slobodno, a kad bi izgubili meč, bilo je strašno kao da je neko umro. Zbog toga mnogo igrača igra dosta bolje tek kad ode negde drugde – rekao je Tadić.

Za uspešne role u dresu crveno-crnih, Dušan Tadić priznanje ostavlja treneru Ronaldu Kumanu:

– Holandski stručnjaci imaju napadačku filozofiju, koja mi odgovara. Oni žele dominantnu igru, kojom nameravaju da pobede svakog protivnika. Kuman ne želi da ograničava ničiji prirodni talenat i ponekad hoće da budem sebičan, ali ja više volim da dignem glavu i ako vidim saigrača u dobroj poziciji, bez razmišljanja dodajem loptu – otkriva Tadić i dodaje da Holanđanin ima potpuno poverenje u njega, što mu mnogo znači jer mu ostavlja veliku slobodu u igri i oslobađa ga straha – podvukao je Tadić.

hotsport.rs 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter