0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO:STARSPORT

PROMENIO PLOČU: Vujošević više ne najavljuje poraze

Objavljeno: 07.11.14 u 15:09

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je optimista uoči meča protiv MZT-a u Jadranskoj ligi i dodao da veruje da će crno-beli početi da beleže bolje rezultate.

– Najteži dani su iza nas, uz sav respekt prema MZT-u i ostalim rivalima, optimista sam. Protivnik ne dolazi u Beograd da se preda. Prvo moramo sebe da savladamo, početni grč, pa tek onda rivala na terenu, rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

On je istakao da se protiv makedonskog predstvanika u ekipu vraćaju Milan Mačvan i Boris Dalo, dok Nemanja Bezbradica zbog povrede još uvek nije spreman.

– U Jadranskoj ligi nema lakih utakmica. MZT je ozbiljan projekat, prošle sezone su nas pobedili i imaju velike, realne ambicije, s obzirom na budžet. Kvalitetan su tim, brzo igraju, najčesće sa četiri spoljna igrača. Ne smemo da dozvolimo da odlučuje jedna lopta, pošto imaju dosta igrača koji mogu da reše meč, rekao je Vujošević, prenosi agencija Tanjug.

Trener crno-belih prokomentarisao je problem koji je nastao oko igradnje trenažne dvorane pored Pionira, koje je Ministarstvo omladine i sporta obećalo Partizanu i Crvenoj zvezdi.

– Hala je trebalo da bude gotova, obećana je 2010. godine kada smo igrali Fajnal-for Evrolige, ali je očigledno da ne drže reč, rekao je Vujošević.

Vujošević je dodao da ne želi da žuri sa povratkom na teren kapitena Dragana Milosavljevića.

– Bitno je da se potpuno opravi od povrede. Milosavljević trenira intezivno, ali bez kontakta, reči su trenera Partizana.

On je dodao da crno-beli još uvek imaju šanse da prođu u u drugu fazu Evrokupa, iako se nalaze na poslednjem mestu E grupe sa četiri poraza.

Košarkaš crno-belih Edo Murić rekao je da očekuje trijumf nad MZT-om, kako bi crno-beli započeli pobednički niz.

– Očekuje naš težak meč, ali nadam se da ćemo posle zabeležiti tri pobede i vratiti se na mesto koje nam pripada, Nisam očekivao ovako loš početak, prvenstveni cilj je da podignemo nivo igre, to smo ostvarili. U Evrokupu smo, praktično, izgubili dve dobijene utakmice, ali povratkom Mačvana nadoknadićemo taj segment, rekao je slovenački košarkaš.

Utakmica 7. kola Jadranske lige između Partizana i MZT-a igra se sutra od 21 sat u hali Pionir.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter