0
Fudbal

PLATINI NE ŽALI: Katar je pravo rešenje za domaćina SP

Objavljeno: 07.11.14 u 08:45

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, izjavio je da se ne kaje što je svoj glas za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022. godine dodelio Kataru.

imagen-michel.platini

Naime, odluka čelnika Svetske fudbalske unije (FIFA) da proglasi Katar domaćinom Mundijala 2022. godine naišla je na plejadu negativnih reakcija u fudbalskoj javnosti.

Kritičari ove odluke kao jedan od glavnih argumenata za ne održavanje SP u ovoj državi navode letnje vrućine. Sa druge strane, u Kataru su spremni da organizuju SP u julu, ali je poznato da FIFA od ranije razmišlja da SP organizuje, po prvi put, tokom zimskih meseci.

Sam Mišel Platini, čovek koji se zalagao da Katar dobije domaćinstvo, ne kaje se što se njegov plan na kraju i realizovao:

– Ne žalim što sam glasao za Katar. Tada sam rekao da bi bilo lepo da se turnir u Kataru održi na zimu, ali i da se pojedine utakmice igraju u Dubaiju, Abu Dabiju i Kuvajtu. Ali, ne žalim što sam dao glas Kataru – naveo je Platini.

On je dodao da veruje da će se Mundijal na kraju ipak biti održati tokom zime.

– Neće biti u aprilu, maju ili junu. Igraće se na zimu. Veliki evropski klubovi bi voleli april i maj, ali nisu ubedjeni da je dobar trenutak. Oni će poštovati odluku – podvukao je Platini.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter