2
Evropske lige

ARMEJCI OGORČENI: Englezi su se skandalozno poneli prema Tošiću!

Objavljeno: 06.11.14 u 10:21

Fudbaleri moskocskog CSKA juče su savladali Mančester Siti rezultatom 2:1 na gostovanju na Etihadu, a kao što smo pisali, srpski reprezentativac Zoran Tošić jedva je dobio priliku da kroči na „Ostrvo“, ali mu je zabranjeno da igra.

Zoran-Tosic

Iako su „Armejci“ upisali iznenađujući trijumf u Mančesteru, direktor ovog kluba Roman Babajev, odlučio je da podigne glas i objasni javnosti sve ono što se dogodilo po dolasku ekspedicije CSKA u Englesku.

Problem je nastao već na aerodromu, pošto je pasoška kontrola ustanovila da je Tošiću izdata tranzitna viza. Na konstaciju čelnika CSKA da je to sasvim legitimno za boravak u Engleskoj u trajanju od 48 sati radnici pasoške kontrole delovali su kao da su spremni da popuste.

Međutim, ubrzo su počeli da „kopaju“ po internetu, pa su se onda vratili sa konačnom presudom: Tošić može da uđe u Englesku na 48 sati, ali ne sme da igra meč! Naime, britanske vlasti ocenile su da je Tošić došao poslovno u Englesku, te da takva prava nije dobio izdavanjem navedene vize.

Pregovori dve strane su trošili sate i živce obe strane, a končna presuda bila je da Tošić, čak, ne sme ni da bude na stadionu za vreme meča, već da će pre početka utakmice morati da spakuje kofere i otputuje iz Engleske. Neprijatnost koja se nikome ne bi dopala. Nije ni Rusima, a nije ni Tošiću.

– Mi smo ih pitali u čemu je problem, a oni su nam rekli da je Tošiću izdata ne turistička, već tranzitna viza. U redu, kažemo, i to je sasvim dovoljno, ima sada na raspolaganju 48 sati da bude u Ujedinjenom Kraljevstvu, što je sasvim dovoljno da bi bio sa ekipom i odigrao meč. Ali, tada su engleske granične službe počele da traže nešto po internetu, pa su onda saopštili da su pronašli da je on igrač CSKA i da je došao u Englesku – da radi?! I, odjednom su počeli da mu traže radnu vizu, što je nezamislivo, ma nedopustivo! – ogorčen je Babajev.

Direktor „Armejaca“ je potom nastavio da analizira nemile događaje sa granice:

– Mnogo vremena smo proveli prepirući se, a onda su oni rešili da ga puste u zemlju, ali ne i da igra jer, eto, „takvu vizu ima“. Istovremeno su mu i oduzeli pasoš, što je prvi put u našoj klupskoj istoriji da se u nekoj državi desi da oduzmu pasoš stranom građaninu. Engleska migraciona služba je odmah kontaktirana i od strane srpskog konuzlata i od osoblja ruske ambasade, pregovori su dugo trajali i na kraju su oni odlučili – da ga ne puste da igra, da ga ne puste čak ni da bude gledalac na stadionu, već da bude u hotelu a da napusti teritoriju Mančestera pre početka utakmice!? – objašnjava direktor CSKA.

Uprskos pozitivnom rezultatu koji je ruski tim obezbedio na Etihadu, čelnici ovog kluba nemaju nameru da ćute:

– I, šta sad, posle svega…? Da li ćemo se žaliti? Engleze ne možemo još uvek da umirimo, ali mislim da nema nikakvog smisla da pišemo žalbe jer to neće uticati na rezultat, no situacija uopšte nije bila prijatna. I, iskreno, uveren sam da se ovo ne bi desilo ni u jednoj drugoj evropskoj zemlji – podvukao je Babajev.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Dzaba vam sve mucke englescici maleni. Biju Rusi i sa pola tima. 😀 Nego ko to nece prezimiti u Evropi??? 😀

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter