0
Fudbal

ADVOKAT: Nisam slao Petrovića da gleda Vejinovića!

Objavljeno: 06.11.14 u 17:26

Selektor Srbije Dik Advokat rekao je da je i dalje optimist kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Naša reprezentacija je na startu kvalifikacija igrala 1:1 sa Jermenijom, a potom je igrala sa Albanijom, ali je taj meč iz već poznatih razloga prekinut, a iako je ‘Orlovima’ dodeljena pobeda, oduzeta su im ta tri boda. Srbija je trenutno pretposlednja na tabeli, sa jednim bodom.

ADVOKAAT-PRESS-05
Foto: STARSPORT

– Drago mi je što momci vole da igraju za svoj zemlju, to se posebno videlo protiv Albanije. Igrači su motivisani da ostvare dobar rezultat protiv Danske i ukoliko pobedimo nadoknadićemo tri boda koja nam je oduzela UEFA. Sve je u grupi još otvoreno i verujem da će tim pobedom protiv Danaca podići samopouzdanje –  izjavio je Advokat na konferenciji za medije u hotelu Hajat, na kojoj je saopštio spisak igrača za meč sa Dancima i prijateljski duel sa Grcima.

Advokat je će protiv Danske prvi put u karijeri predvoditi tim pred praznim tribinama, za razliku od danskog kolege Mortena Olsena koji je bio u takvoj situaciji.

– Jeste neobično, ali se pripremamo na to. Kada pogledamo tabelu jasno je da nam je pobeda neophodna i uložićemo mnogo trudi da bismo do nje došli – naveo je holandski stručnjak.

ADVOKAAT-PRESS-02
Foto: STRASPORT

Prema njegovim rečima, povređeni zamenik kapitena Aleksandar Kolarov nalazi se na spisku, jer ima veliku želju da igra za reprezentaciju.

– On će doći u Beograd i radiće po posebnom tretmanu, pošto ima nagoveštaja da oporavak ide u dobrom smeru. Videćemo narednih dana, iako ne želimo da rizikujemo – istakao je Advokat.

Selektor je prokomentarisao i mogućnost pozivanja Marka Vejinovića, koji pruža odlične partije u Viteseu.

– Čitao sam u srpskim medijima da sam poslao Željka Petrovića da ga gleda, što nije tačno. Istina je da ga pratimo, ali u ovom trenutku imamo dovoljno igrača u veznom redu i moraće da sačeka. Osim toga, nemam vremena da eksperimentišem, potreban nam je rezultat –  jasan je selektor.

Advokat je iskoristio priliku da još jednom naglasi da odluku UEFA, koja je srpskom timu oduzela tri boda zbog prekida meča sa Albanijom, smatra lošom.

– Razočaran sam, jer je kažnjena samo jedna strana. Nismo mi započeli incident, posle svega hteli smo da igramo, ali su to Albanci odbili – ocenio je Advokat.

Na pitanje novinara zašto nije uživo gledao večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, Advokat je rekao:

– Gledao sam derbi na televiziji, a na utakmici su bila dvojica mojih pomoćnika.

ADVOKAAT-PRESS-06
Foto: STARSPORT

Srbija će 14. novembra dočekati Dance na stadionu Partizana, a utakmica koja će početi u 20.45 sati igraće se bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije posle prekida meča sa Albanijom. Četiri dana kasnije srpski nacionalni tim odigraće prijateljski meč sa Grcima, u Hanji, na ostrvu Krit, od 18 časova.

Pripreme za predstojeća dva meča počinju u ponedeljak u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, prenosi Tanjug.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter