0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PROGOVORILI: UEFA na 24 strane ‘objasnila’ zašto nam je oduzela bodove

Objavljeno: 05.11.14 u 09:44

Nakon što je UEFA presudila da je Srbija prekinuti kvalifikacioni meč za odlazak na EP sa Albanijom dobila za „zelenim stolom“ rezultatom 3:0, a odmah potom su „Orlovima“ konfiskovani bodovi, UEFA je konačno poslala temeljno obrazloženje u FSS zbog čega je to tako.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kako se navodi u dopisu UEFA, reprezentaciji Srbije oduzeta su tri boda zbog upadanja navijača na teren, upotrebe pirotehnike na stadionu, unošenja stolice i ulaska Ivana Bogdanova na travnati tepih u Humskoj.

Utakmica je registrovana 3:0 za Srbiju, ali su našem timu oduzeta tri boda zbog loše organizacije meča. Srbija će, takođe, morati da igra dva susreta kao domaćin bez publike, a i FSS i Fudbalski savez Albanije kažnjeni su sa po 100.000 evra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu FK Partizana u 41. minutu nakon incidenta sa preletanjem drona koji je nosio zakačenu zastavu „Velike Albanije“.

– Dobili smo obrazloženje na 24 strane, ali je utisak da se više bave posledicama, nego glavnim uzrokom prekida utakmice, dronom sa političkim transparentom. U obrazloženju, dostavljenom FSS, ne piše zbog čega je Albanija izgubila meč, ta odluka je usmerena na adresu u Tirani. Što se tiče naše kazne, tri boda su nam oduzeta kako se navodi u obrazloženju zbog: upada navijača na teren, pirotehnike, unošenja stolice na teren i ulaska Ivana Bogdanova. Naš pravni tim uveliko radi na sastavljanju žalbe, već juče smo poslali najavu. Od danas, pa još 5 dana imamo vremena da napišemo žalbu i pošaljemo je Komisiji za žalbe UEFA – izjavio je zamenik generalnog sekretara FSS Nebojša Ivković, prenosi Kurir.

Kao i FSS i Fudbalski savez Albanije je nezadovoljan presudom UEFA, pa je i ovo telo najavilo žabu na odluku Disciplinske komijse.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter