1
Fudbal

BLATER PODIGAO GLAS: UEFA je kriva za haos u Beogradu!

Objavljeno: 05.11.14 u 10:40

Predsednik Svetske fudbalske organizacije (FIFA), Sep Blater, izjavio je da je uveren je da najveću odgovornost za prekinut meč u Beogradu na kvalifikacionom meču između Srbije i Albanije snosi – UEFA!

blater

U razgovoru za Raša tudej, Blater je poručio da čelnici UEFA nikako nisu smeli da dopuste sebi luksuz da Srbiju i Albaniju smeste u istu kvalifikacionu grupu.

– U fudbalu su nacionalni timovi najbolji ambasadori svojih država, ali pre početka takmičenja moramo biti oprezni i pokušati da sprečimo u startu odigravanja utakmice za koje znate da mogu doneti sukob. U FIFA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo nikad nećete videti, na primer, Jermeniju i Azerbejdžan u istoj grupi – istakao je Blater.

Prvi čovek FIFA je ocenio da su nemile scene iz Beograda poslednje upozorenje za čelnike UEFA da maksimalno obrate pažnju kako bi sprečile uplivavanje politike u svet fudbala.

– Događaj iz Beograda nije pitanje koje rešava FIFA, ali mislim da smo za budućnost dovoljno upozoreni i da moramo da sprečimo slične situacije. Nećemo da stvaramo uslove gde politika ugrožava osnove fudbala, već suprotno zato što je fudbal tu da povezuje ljude – dodao je Blater.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter