2
Domaći fudbal

VEČE ZA PAMĆENJE: Tada su Kasiljas i Saša Ilić spasili ‘galaktikose’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.11.14 u 11:45

Pre tačno 11 godina na stadionu u Humskoj u okviru grupne faze Lige šampiona Partizan je dočekao Real Madrid predvođen „galaktičarima“ Bekamom, Zidanom, Figom, Raulom i Ronaldom. Razultat je bio 0:0, a u sećanju svih Grobara ostao je promašaj Saše Iilića sa svega dva metra.

sasa-ilic-1342180935-149876

Ali vratimo se prvo na početak i veliki uspeh Lotara Mateusa. Naime, Nemac je tog leta 2003. godine stigao u Humsku i seo na klupu Partizana, prošetao se kroz prva dva kvalifikacija za Ligu šampiona, a onda u poslednjem filteru zahvaljujući golu sa penala Milivoja Ćirkovića protiv Njukasla odveo crno-bele u elitu. Tamo ih je sačekala grupa „smrti“ sa Portom, Marsejom i Realom.

Partizan je igrao nerešeno sa Portom (1:1), potom je izgubio od Marseja (3:0 „poludeo“ Drogba) i doživeo poraz od Reala na „Bernabeu“ (1:0). Usledio je revanš u Beogradu i 30.000 fanatičnih grobara. „Kraljevski“ klub je stigao u najjačem sastavu i po veoma hladnom vremenu spektakl je počeo. Borila su se muški oba tima, stvarale su se šanse, ali je sa jedne strane na golu stajao samouvereni Iker Kasiljas, a sa druge mladi Đorđe Pantić. „Galaktikosi“ prevođeni Bekamom, Zidanom, Figom, Raulom i Ronaldom nisu imali rešenje za jaku odbranu Partizana i da je kojim slučajem pred kraj meča Saša Ilić bio precizniji i brži, verovatno bi to bila najveća pobeda u istoriji „parnog valjka“. Ovako je pokušaj žive legende crno-belih završio pored gola, a Real se u Beogradu provukao 0:0.

PARTIZAN – REAL MADRID 0:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: 30.000. Sudija: Kosimo Bolonjino (ITALIJA).

PARTIZAN: Pantić, Savić, Malbaša (od 19. minuta Žonsa), Vest, Bajić, Duljaj, Nađ (od 65. minuta Drulović), Ilić, Đorđević, Iliev, Delibašić (od 46. minuta Stojanoski).

REAL: Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos (od 11. minuta Guti), Elgera, Pavon, Bekam, Zidan, Figo, Raul Bravo, Ronaldo, Raul.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

2 Komentara

  1. Real se provukao kao nikad sa timom sveta. Ilić promašio nemoguće.

    Molim divnu redakciju za najbolji članak i Grobare za predloge. Sadašnji igrači Partizana da nisu „prodani“
    Dream tim koji bi igrao završnicu LŠ
    Kleo, Sulejmani,Marković, Ljajić, Nastasić, Stojković,…
    Struka Djukić, Stanojević

    Hvala

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter