0
Fudbal

HAOS U NAJAVI: Mondijal u Rusiji u problemu zbog rasizma

Objavljeno: 04.11.14 u 22:25

Savetnik Međunarodne fudbalske federacije za borbu protiv rasizma i diskriminacije, Južnoafrikanac Tokio Seksvejl, ocenio je da bi crnoputi igrači mogli da bojkotuju prvenstvo sveta 2018. i pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da zatraži konkretniju akciju protiv rasizma u fudbalu.

Svetsko-Prvenstvo-2018-Rusija-LOGO

Seksvejl, bivši južnoafeički politički zatvorenik, protiv je bojkota svetskog šampionata, ali je izrazio zabrinutost što navijači u Rusiji sve češće zlostavljaju igrače na rasnoj osnovi.

– Postoje određeni delovi Moskve gde se osećate nesigurno ako imate moju boju kože. Moguća je opasnost da crni igrači bojkotuju prvenstvo jer će izgubiti poverenje u ruski fudbalski savez, rekao je Seksvejl za AP, prenosi Tanjug.

Iako je Evropska fudbalska unija poslednjih godina kažnjavala ruske klubove zbog rasističkog ponašanja navijača, nacionalni savez nije pokazao spremnost da se time ozbiljnije pozabavi, navodi AP.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter