0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ ZADOVOLJAN: Svi smo tokom 20 minuta disali kao jedan

Objavljeno: 03.11.14 u 10:10

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su trijumfovali u šestom kolu ABA lige nad ekipom Budućnosti rezultatom 83:69. Na taj način su crveno-beli ostali jedina neporažena ekipa posle šest odigranih kola.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Šef struke Zvezde, Dejan RAdonjić, bio je zadovoljan načinom na koji su njegovi momci odradili meč sa podgoričkim timom:

– Čestitke igračima, hvala navijačima. Mislim da je meč opravdao ulogu derbija. Znali smo kakav protivnik dolazi u Pionir, računali smo da ogromna potrošnja protiv Valensije može da doprinese ono što se desilo u prvom poluvremenu, kada smo bili bez koncentracije i energije – počeo je Radonjić.

Zvezda je do pobede stigla nakon furziozne srije od 17:0 u poslednjoj četvrtini susreta:

– Potrošnja protiv Valensije je bila ogromna, sigurno će posle mečeva u Evroligi biti utakmica na kojima ćemo igrati kao što je izgledalo sada u prvom poluvremenu. Dešava se da timovi drugačije izgledaju u Evroligi i domaćim takmičenjima. U drugom poluvremenu je viđen dobar timski pristup, 20 minuta igre gde je svaki igrač dao doprinos da na kraju slavimo protiv Budućnosti možda i ubedljivije nego što je to izgledalo u prvom delu. Iz te timske igre će nekad individualni učinak biti prikazan, ali je sada bilo evidentno da je 20 minuta Zvezda disala kao jedan i izgledala kao odličan tim i uspeli smo da kao takvi ostanemo neporaženi posle ovog kola – rekao je Radonjić.

Zvezdin trener posebno je impsresioniran kolektivnom igrom svojih momaka:

– Timski pristup bio izražen, a on će da donosi mečeve u kojem će Vilijams i neki drugi igrači izgledati odlično na terenu. Ali, svi su igrači sada pružili partiju da izgledamo tako kao što je sada bio slučaj. Malo smo mečeva odigrali u Pioniru, ne možemo da pravimo poređenja o atmosferi. Baš smo pred meč pričali kada smo prethodni put igrali u Pioniru. Bilo nam je uživanje što smo mogli da se revanširamo navijačima. Čeka nas nova nedelja, imamo priliku da malo i da treniramo, što nismo mogli u ranijem periodu, i nadam se da ćemo u krcatoj Areni odigrati meč sa bratskim klubom – poručio je šef Zvezdine struke.

Radonjić je dodao i da je svaki meč priča za sebe, te da su oscilacije potpuno normalne, kada se pogledaju rivali iz Evrolige:

– Svaki meč je stvar za sebe, lako ga je analizirati posle, ne može da se predvidi, sada je bilo ovako, sledeći put će biti drugačije. To što smo odigrali neki deo lošije nije problem, to se i sada videlo, posebno zbog toga protiv kakvih timova smo igrali i u Evroligi i ABA ligi. Budućnost je na ovom meču pokazala da je zasluženo u vrhu, verujem da će biti aktivni u toj borbi i da će se možda boriti i za plasman u Evroligu – smatra Radonjić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter