0
Košarka

NBA: Majami i Golden Stejt nastavili s pobedama

Objavljeno: 03.11.14 u 08:28

U NBA ligi noćas je odigrano tek četiri utakmice. Košarkaši Majami Hita i Golden Stejt Voriorsa nastavili su sa sjajnim startom, sada su na 3-0.

Kris Boš

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su još sinoć izgubili od Sakramento Kingsa rezultatom 98:92, a fantastičnu partiju pružio je centar „Kraljeva“ Demarkus Kazins koji je upisao 34 poena uz 16 skokova.

Nakon toga, u terminu od ponoći, Majami Hit je počeo svoj meč na gostovanju u Torontu u kojem je slavio rezultatom 107:102. Kao i na prethodna dva meča, ponovo je najefikasniji igrač „Vreline“ bio Kris Boš, ovog puta je izbrojao 21 poen uz 11 skokova.

Ol-star krilni centar Majamija igra sjajno u „post-Lebron“ eri, i bez ikakve dileme, u prva tri meča, opravdava maksimalni ugovor koji je letos potpisao pretvorivši se u „go-to“ metu ekipe Hita.

Ništa lošiji nije bio ni Dvejn Vejd koji je stao na korak od tripl-dabla ubacivši 19 poena, uhvativši 11 skokova i podelivši 7 asistencija. Sjajni „Fleš“ uz sve to imao je i odličan procenat šuta iz igre 7-11. U taboru Toronta Demar Derouzen je upisao 30 poena.

Drugi uzastopni susret Klej Tompson predstavlja nepremostivu prepreku za svoje čuvare. Tako je bilo i noćas u pobedi Voriorsa nad Trejblejzersima rezultatom 95:90 u kojoj je Tompson ubacio 29 poena.

Fantastičnom šuteru kao da je prijala povišica od 70 miliona, pa je tako na prethodnom meču s Lejkersima stigao do rekorda karijere od 41 poen. Noćas je iz igre šutirao 11-22, a srpski reprezentativac Nemanja Nedović ponovo nije bio u protokolu za ovaj susret.

Ol-star plej Voriorsa Stef Kari dodao je 21 poen i 6 asistencija. U taboru Portlanda najbolji je bio Lamarkus Oldridž sa 26 poena i 13 skokova, dok je Demjan Lilard ubacio 11 uz 5 asistencija i 6 skokova.

U poslednjem meču večeri u Medison Skver Gardenu Niksi su dobili Šarlot Hornetse rezultatom 96:93, a najzaslužniji za trijumf domaćih bio je Karmelo Entoni koji je ubacio 28 poena.

Rezultati:

LA Klipers – Sakramento 92:98
Toronto – Majami 102:107
Njujork – Šarlot 96:93
Portlando – Golden Stejt 90:95

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter