0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Zvezdina osveta, crveno-beli srušili Rad (VIDEO)

Objavljeno: 02.11.14 u 14:50

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u gostima ekipu Rada rezultatom 2:1 (2:1) u 11. kolu Jelen Superlige. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

 

U drugom susretu ove dve ekipe u razmaku od pet dana, crveno-beli su ovaj put bili uspešniji i osvojili tri važna boda u nastavku borbe za titulu.

Zvezda je do 20. minuta već imala dva gola prednosti. Posle pet minuta igre Lazović je postigao prvi pogodak. Bosančić je poslao dugu loptu ka Lazoviću koji je bio sam u kaznenom prostoru i glavom pogodio mrežu. 

U 20. minutu, Bosančić je ponovo asistent, izveo je odličan korner, a Savo Pavićević sa prve stative poslao loptu u drugi ugao.

Ipak, domaći se nisu predavali i u 36. minutu smanjili rezultat. Perović je centrirao sa leve strane, a Jelić iskoristio izlazak Rajkovića sa gol linije i glavom pogodio mrežu.


U drugom poluvremenu, domaći su imali nekoliko prilika, a poništen im je i pogodak zbog ofsajd pozicije.

Crveno-beli će na nekoliko sati preuzeti vrh tabele, pošto imaju 26 bodova, odnosno jedan više od Partizana i Vojvodine koji se sastaju u 19 sati.

Rad: Radunović, Đurić, Raspopović, Maraš, Rodić, Milošević, Gnjatić, Veselinović (Simić 56), Marković, Perović, Jelić.Ž
Crvena zvezda: Rajković, Pavićević, Planić, Lazić, Mijailović, Kovačević, Lazović, Katai (Ristić 60), Bosančić, Pečnik, Rakić 

Tok meča:

2. poluvreme: 

Rad je bolje otvorio drugo poluvreme, domaći su krenuli u ofanzivu. Rad je umalo stigao do izjednačenja. Slobodan udarac izveo je Simić, a Raspopović pogodio stativu, lopta se odbila do igrača Rada koji šutira ka golu Rajkovića, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. 

Usledio je mirniji period igre, bez mnogo šansi na obe strane, ali uz dosta borba na sredini terena, što je svakako više odgovaralo gostima koji su iskusno čuvali prednost.

1. poluvreme:

Klub sa Banjice ipak je uspeo da smogne snage i umanji rezultat, iako je delovalo da će crveno-beli do vrha napuniti mrežu ovog tima i to do poluvremena. Gol za „Građevinare“ postigao je Jelić.

Prošlo je tek 20 minuta prvog poluvremena, a Crvena zvezda je duplirala prednost. Pogodak je postigao igrač kome bi ovo mogla da bude poslednja polusezona u dresu kluba sa Marakane, Savo Pavićević.

Utakmica, praktično, nije ni počela, a Crvena zevzda je u 5. minutu stigla do prenosti golom Darka Lazovića. Najpre je fantastičnu loptu Lazoviću, sa svoje polovine, poslao Bosančić, a onda je Zvezdin vezni igrač, iskoristio istrčavanje golmana Radunovića i udarcem glavom sa ruba šesnaesterca loptu je sproveo u mrežu.

Šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović istakao je da njegovim momcima neće biti lako posle eliminacije crveno-belih od „Građevinara“ u Kupu Srbije:

– Neće biti lako, pokušaćemo da odigramo još bolje nego u Kupu i da osvojimo tri boda. Samo pobedom ostajemo u trci za tri boda. Oni su dobili prvo poluvreme, ali za nas je ovo, drugo, ipak najvažnije – kazao je Lalatović.

Sa druge strane, šef struke Rada istakao je da će se njegov tim truditi da odigra na identičan način kao što je i u Kupu Srbije u kojem je eliminisala crveno-bele:

– Teško je jednu ekipu pobediti dva puta za kratak vremenski period. Ipak, mi ćemo pokušati da odigramo dobro na isti način, jer, kao što kažu, dobre stvari ne treba menjati – jasan je trener Rada.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter