0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Zvezda čeka Budućnost, Igokea domaćin Partizanu

Objavljeno: 02.11.14 u 09:17

Regionalno košarkaško takmičenje nastavlja se danas. Od srpskih klubova danas će nastupiti Crvena zvezda i Partizan, dok je Metalac ranije pobedio Olimpiju a Mega Vizura u ponedeljak igra sa Zadrom.

aba-liga

Najpre će na teren istrčati igrači Partizana koji od 19:00 sati gostuju u dvorani u Lakatišima gde idu na noge Igokei. Problem za crno-bele bića taj što, sasvim sigurno, neće moći da računaju na Milana Mačvana koji je zaradio povredu, pa će propustiti ovaj meč.

Takođe, crno-beli se ne mogu pohvaliti ni impresivnim skorom budući da su do sada tek dve pobede iz pet mečeva. Ipak, u Partizanu veruju da mogu da preokrenu točak sreće, pa je tako Mihajlo Andrić uveren da dobar rezultat nije nedostižan:

– Očekuje nas težak protivnik koji igra sve bolje. Prikazao je kvalitetne partije u prethodnim utakmicama. Mi želimo da budemo još bolji nego što smo bili u Jerusalimu i mečevima pre toga i da pobedimo – rekao je Andrić.

Problema sa lošim startom u ekipi Crvene zvezde nema. Četa Dejana Radonjića ima perfektnih 5-0. Toliko ima i njihov večerašnji rival, podgorička Budućnost. Upravo ova dva tima tražiće večeras od 21:00 sat u Pioniru priliku da svoj pobednički niz i nastave, ali, nažalost, samo jedan klub će moći da ima savršeni skor nakon šestog kola.

– Potrebno je napraviti takav ambijent u kojem će naša mlada ekipa, prevazići sve poteškoće, dati maksimum i uspešno odraditi posao koji je pred njom. Uz sve što sam rekao, kao i na problematiku koju smo imali tokom pripremnog perioda, sasvim je prirodno da se očekuju oscilacije. Naš cilj je da ih svedemo na minimum, a podrška navijača tu ima veoma važnu ulogu. Nadam se da će Pionir biti pun i da ćemo u takvoj atmosferi dati maksimum i savladati Budućnost – rekao je Radonjić.

ABA liga, šesto kolo:

Levski – Krka 68:70
Olimpija – Metalac 69:70
Subota:
Crvena zvezda – Budućnost (21h)
Igokea – Partizan (19h)
Cibona – Solnok (17h)
MZT – Cedevita (18h)
Ponedeljak:
Mega Vizura – Zadar (20.30h)

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter