0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KKCZ

DANUGBIĆ UVEREN: Individualan napredak je lakši uz ekipu

Objavljeno: 01.11.14 u 11:12

Talentovani košarkaš Crvene zvezde Nemanja Dangubić kaže da je mnogo lakše individualno se poboljšati kada ekipi ide dobro.

FOTO: KKCZ
FOTO: KKCZ

– Osećam se bolje, povreda kolena je iza mene, ali mislim da mi treba još vremena. Lakše je raditi na sebi i napredovati kada ekipa pobeđuje. Pre svega sam vrlo srećan jer tim igra odlično, a ja ću uz tim porasti – rekao je Dangubić.

Momak koji je draftovan na poslednjem NBA draftu istakao je da mu prija veća pažnja javnosti koju oseća po prelasku iz Mege u Zvezdu:

– Veća je pažnja na Zvezdi, pred svaku utakmicu se oseti imperativ pobede. Naravno, mi igrači ne treba mnogo da razmišljamo o spoljnim stvarima i da na to gubimo energiju, već da se spremimo maksimalno za meč. S jedne strane ta pažnja prija, ali kada krene loše, može da bude i negativan efekat – naglašava Dangubić.

Ovaj 21-godišnji košarkaš zadovoljan je činjenicom da je njegov tim slavio u Evroligi u susretu sa Valensijom:

– Veoma sam zadovoljan jer smo pobedili kvalitetnog protivnika i odigrali smo veoma dobar meč. Još jednom bih se zahvalio navijačima što su došli u velikom broju – znači nam to mnogo, igrom i borbenošću vraćamo im tu ljubav koju nam oni daju tokom svih 40 minuta – jasan je Dangubić.

Sjajni atleta ne razmišlja o eventualnom plasmanu u Top 16 već je skoncetrisan isključivo na narednog rivala:

– Mislim da je naša grupa vrlo izjednačena i da će biti svačega, još mnogo iznenađenja. Ne bih još gledao tako daleko, idemo samo utakmicu po utakmicu jer se stvari sada brzo odvijaju. Sada nas čeka Budućnost, koja je kvalitetan protivnik, posle toga Olimpijakos, tako da smo usredsređeni samo na sledeći meč – podvukao je Dangubić.

Zvezda će u nedelju od 21:00 sat odigrati meč ABA lige sa podgoričkom Budućnosti, a oba tima imaju učinak od po 5-0.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter