0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Metalac napravio senzaciju u Stožicama

Objavljeno: 01.11.14 u 20:55

Vrlo dobre partije u dosadašnjem delu sezone u kojem su u svim utakmicama bili gosti, ali su izgubili svih pet mečeva, košarkaši valjevskog Metalca su naplatili u 6. kolu na gostovanju Olimpiji koju su u Ljubljani savladali sa 70:69 (16:26, 16:20, 20:15, 18:8).

aba-velika

Iako su posle prvih 20 minuta imali čak 14 poena zaostatka (46:32) izabranici Vladimira Đokića se nisu predavali i malo po malo su smanjivali prednost domaćina da bi u samoj završnici napravili potpuni preokret. Odličnom odbranom, pre svega u poslednjoj deonici, Valjevci su došli u priliku da pobede, a junak trijumfa je Jevtović koji je u psolednjem napadu posle svog promašaja uhvatio loptu i napadu, poentirao, a potom promašio dodatnio slobodno bacanje. Klemenu Prepeliču je preostalo da očajnički pokuša da pogodi preko celog terena što mu nije pošlo od ruke.

Kutlešić, Majstorović i Todorović sa po 11 poena bili su najefiaksniji u redovima Metalca, dok su na drugoj strani usamljeni u napadu bili Begić sa 16 i Salin sa 13 poena.

Metalac sada ima skor od jedne pobede i pet poraza, ali će konačno početi da igra na svom terenu u Valjevu, dok je Olimpija posle dobrog starta vezala dva poraza i sada je an 50 odsto uspešnosti 3/3.

U prvom meču 6. kola Krka je na gostovanju Levskom u Sofiji trijumfovala sa 70:68 došavši tako do pete pobede u sezoni.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter