0
Košarka

NIKSI UNIŠTILI POVRATAK KRALJA: Klivlend poražen u duelu s Njujorkom

Objavljeno: 31.10.14 u 08:33

U NBA ligi noćas je odigrano treće veče nove sezone, a na repertoaru je bilo pet utakmica. Svakako, najzanimljivija je bila ona u Klivlendu u kojoj su Kavalirsi dočekali Nikse.

Lebron-Dzejms-Klivlend-nikelebron-net

Povratak Lebrona Džejmsa u Ohajo tokom ovog leta izazvao je neopisivu euforiju. Zajedno sa njim u Kviken Louns Arenu stigao je i Kevin Lav, a dolazak dvojice Ol-star igrača označio je neke nove dane u istoriji kluba.

Sam Lebron je pre starta meča istakao da je utakmica sa Niksima verovatno među najznačajnijim događajima u istoriji sporta u Klivlendu. Međutim, šou su ukrali Niksi koji su slavili pobedu rezultatom 95:90.

Nikse je predvodio Karmelo Entoni koji je ubacio 25 poena, dok su do 12 brojali Stodemajer i Džej Ar Smit. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Kajri Irving sa 22 poena, dok je Lebron ubacio 17 uz atipično loš procenat šuta iz igre (5-15), dok je Lav dodao 19 koševa.

U ostalim mečevima Vašington je pobedio Orlando uz 30 poena sjajnog Džona Vola. Na drugoj strani dominirao je crnogorski internacionalac Nikola Vučević sa 23 poena i uz 12 skokova, ali je to slaba uteha za „Magične„.

Mlada ekipa Minesote Timbervulvs uspela je da pobedi Detroit, a najbolji u pobedničkom timu bio je novi košarkaš, Tadeus Jang sa 19 poena, dok je Nikola Peković proknjižio dabl-dabl sa 17 poena i uz 10 skokova. Prvi pik s poslednjeg drafta, Endru Vigins upisao je 8 poena.

Ekipa Dalas Maveriksa lako je izašla na kraj sa Jutom Džez, a do trijumfa ih je nosio Čendler Parsons sa 21 poenom. U još jednom derbiju večeri, Oklahoma bez povređenog Kevina Duranta je odigrala meč sa Klipersima.

Za razliku od prošlog duela u kojem je „divljao“ Rasel Vestbruk, ovog puta Tandere je predvodio Peri Džouns sa 32 poena, a nesrećni Tanderi su ostali i bez drugog Ol-star igrača koji se povredio.

Rezultati:

Vašington – Orlando 98:105
Minesota – Dertoit 98:91
Klivlend – Njujork 90:95
Dalas – Juta 120:102
LA Klipers – Oklahoma 93:90

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter