0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MVP ABA LIGE: Hvala treneru Milojeviću što mi je pružio priliku

Objavljeno: 31.10.14 u 10:21

Prvi MVP meseca u istoriji ABA lige, plejmejker Mega Vizure i nekadašnji igrač Partiaza, Nenad Miljenović, izjavio je da je presrećan činjenicom da je došao do ovog priznanja.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ovaj fantastični plejmejker apsolutno je zaslužio priznanje, pošto je u prvih pet kola prosečno beležio NBA statistiku od 16,8 poena, 10,2 asistencije, 4,8 skokova i 1,6 ukradenih lopti po meču. Prosečni indeks ovog igrača rođenog 1993. godine bio je fantastičnih 26.

U intervjuu za zvaničan portal ABA lige on je bio iskren odgovarajući na pitanje koliko mu ovo priznanje znači:

– Ovakvo priznanje mnogo znači. Prvi put ABA liga dodeljuje ovako nešto i zaista sam počastvovan što sam baš ja proglašen za najboljeg igrača ovog meseca. Protekli mesec bio je sjajan za ceo klub. Mega je ostvarila tri velike pobede. Ovo priznanje došlo je kao posledica velikog rada i truda – rekao je Miljenović.

Na pitanje da li je ABA liga idealno mesto za razvoj mladih igrača, Miljenović odgovara potvrdno:

– Stvarno jeste. Učešće uzimaju najbolji klubovi s ovih prostora i sve veći broj mladih i talentovanih igrača dobija svoje mesto. Čini mi, čak šest draftovanih igrača na poslednjem NBA draftu iz ABA lige mnogo govore o kakvoj ligi je reč i koliko je ona bitna – snatra plejmejker Mege.

Mega Vizura slvoi za najmlađi tim čak i van granica ABA lige, tačnije u Evropi. Pored toga i trener Milojević je izuzetno mlad, a Miljenović ima samo reči hvale o klubu i šefu struke:

– Svesni smo da je svaki početak težak, ali dokazali smo da možemo, i to je vrlo bitno. Što se tiče Milojevića, on je jedan od najperspektivnijih mladih trenera u Evropi. Već drugu godinu zaredom sam s njim i tek sad vidim koliko znači kontinuitet u radu s jednim trenerom. Dejan je vrlo direktan, iskren i s njim uvek znamo na čemu smo, i to mi se baš dopada. Imam odličan odnos s njim, uostalom on mi je i pružio šansu da igram i pokažem šta umem i šta mogu. Zahvalan sam mu na svemu i daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazao – poručio je Miljenović.

On je istakao da ove partije Mega Vizure sasvim sigurno nisu na najvišem nivou uz ocenu da je primarni cilj tima da izbori plasman u plej-of.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter