0
Evroliga

Foto: STARSPORT

RADONJIĆ SPUŠTA LOPTU: U svakom trenutku smo znali šta hoćemo, ali biće i padova

Objavljeno: 30.10.14 u 21:48

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je izuzetno zadovoljan partijom koju su njegovi izabranici pružili u duelu sa Valensijom, ali je pozvao sve da ne bude euforije već da i nakon eventualnih slabijih partija javnost i navijači pruže podršku timu.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

– Postojala je određena bojazan posle poraza u Litvaniji nedelje da će tim izgledati drugačije od ovog kako je bilo večeras. Znali smo da Valensija igra čvrsto svih 40 minuta i da umeju da koriste svaki pad koncentracije protiovnika. Imaju dosta igrača koji mogu da daju mnogo poena. Atipični igrači na poziciji pet su mogli da budu opterećenje za nas, ali smo uspeli da ih odbranimo. Napravili smo dobar ambijent pred ovaj meč, a igrali smo protiv rivala koji je u vrhu španske košarke, rame uz rame sa Realom i Barselonom. Primarni cilj je bio da na početku pružimo otpor, a ako bude moguće i da diktiramo dešavanja na terenu. Odigrali smo odličan meč u kojem smo gradili rezultat i u svakom trenutku smo znali šta hoćemo. Valensija je u jednom tenutku bila na niskom broju poena što je pokazivalo koliko dobro smo odigrali odbranu. Čestitke igračima i zahvalnost navijačima. Potrebni su nam i u nedelju protiv Budućnosti kako bi protiv jakog rivala odigrali dobro i savladali goste. Bio je jako loš osećaj posle poraza od Neptunasa, da se to nije desilo sada bismo pričali o trećoj pobedi. bilo nam je jako teško, ali sada smo dobili Valensiju. To je velika pobeda za nas, ali to ne znači da smo napravili neki veliki posao, posao se pravi tek za nekoliko meseci. Molim vas da sav pritisak bude na meni kako bi igrači bili spremni da kada se od njih traži budu najbolji.

Gotovo u jednom dahu mladi stručnjak nastavlja.

– Zadovoljstvo je pristuno i zbog načina na koji smo pobedu ostvarili i igre koju smo pružili odnsno kako smo izgledali svih 40 minuta. Ne bi trebalo ulaziti u fazu opterećivanja, trebalo bi da sačekamo da vidimo kako će to na kraju sve da izgleda. Ne bi trebalo da stavljamo omču oko vrata igračima već u ovom mesecu koji nije toliko važan. Čekaju nas Budućnost i Olimpijakos, biće oscilacija i loših igra ali to ne treba shvatati dramatično.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter