4
Domaći fudbal

PAKLENA FUDBALSKA JESEN: Ko će pred zimsku pauzu prvi proći kroz cilj? (ANKETA)

Objavljeno: 30.10.14 u 11:07

Fudbalski šampionat Srbije neočekivano je dobio zaplet pet kola pred kraj jesenjeg dela šampionata, a za „pol“ poziciju pred proleće boriće se tri ekipe Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda.

Partizan

Razlika između tri rivala je svega dva boda, to jest „parni valjak“ i „stara dama“ dele prvo mesto na tabeli, dok najtorfejniji srpski fudbalski kolektiv zaostaje dva boda za ljutim rivalima.

PARTIZAN 25

Crno-beli su na početku sezone slovili za glavnog favorita za osvajanje titule prvaka Srbije. Tako su i krenuli sa osam vezanih pobeda, ali taman kada su svi pomislili da će se četa Marka Nikolića prošetati do jesenje krune, desila su se dva „kiksa“ u samo tri dana. Posle važne pobede u „večitom“ derbiju i bega Zvezdi na četiri boda prednosti i utakmicom manje, svi su Partizan videli kao superioran tim, kome niko ne može stati na put. Vojvodina je igrala nerešeno u Čačku i postavilo se samo pitanje sa kojom će bodovnom zalihom „parni valjak“ okončati prvi deo sezone. Ipak, u nedelju je usledio poraz od Jagodine 1:0 pod Đurđevim brdom, a samo tri dana kasnije i nerešeni ishod sa OFK Beogradom u odloženom meču 7. kola. Istopila se za tren prednost Partizana, a četu Marka Nikolića čeka težak raspored u poslednjih pet kola.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Naime, Partizan će već u nedelju na svom stadionu dočekati Vojvodinu, rivala sa kojim trenutno deli prvo mesto sa istim brojem bodova i tri data gola više. Ako se u obzir uzme da su Novosađani tim koji je poslednjih godina najviše mučio crno-bele, jasno je da Saša Ilić i drugari ne mogu da računaju na tri sigurna boda, već samo na borbu do poslednje kapi znoja. Posle „dvoboja“ sa Vojvodinom, Partizan ide u goste ne baš na svom terenu „ljubaznom“ Spartaku, dočekuje Napredak, ide na najteže gostovanje u Srbiji Novom Pazaru i u poslednjem kolu dočekuje povratnika u „elitu“ i staru mušteriju Borac iz Čačka. Dosta težak raspored je pred trenutno vodećim timom na tabeli Jelen Superlige.

VOJVODINA 25

Stara dama srpskog fudbala je najprijatnije iznenađenje prvog dela sezone. Vojvodina, ne samo što pobeđuje, već i igra mnogo lep fudbal. Mnogi se nadaju da bi „učenici“ Zorana Marića mogli prvi put posle Željka Ražnatovića Arkana i Obilića da prekinu dominaciju „večitih rivala“ i drugi put u istoriji podignu pehar namenjen šampionu države. Naravno, prvi cilj je doći do jesenje krune, a potom uz pojačanja u zimskom prelaznom roku napraviti veliki podvig, koji to možda i nije ako se vidi kako kvalitetno rade mlađe kategorije kluba sa „Karađorđa“.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pred Vojvodinom je najveći ispit u polusezoni u nedelju. Stara dama gostuje Partizanu u Humskoj. Dva tima su poravnata po broju bodova, a mnogi veruju da će bolji iz ovog duela prvi proći kroz jesenji cilj. Novosađani su do sada izgubili jedan meč od Zvezde na svom bunjištu i pre dva kola kada su u Čačku remizirali sa Borcem, kada su ruku na srce bili oštećeni sudijskim odlukama. U svim ostalim mečevima Vojvodina je, manje ili više, ubdeljivo trijumfovala. Posle gostovanja Partizanu, Voša dočekuje Donji Srem, ide Radu, dočekuje neugodni Čukarički i na kraju putuje u Kragujevac. Na prvi pogled se čini da „četa“ Zorana Marića ima lakši raspored u odnosu na najvećeg konkurenta za jesenju titulu Partizan.

CRVENA ZVEZDA 23

Beogradski crveno-beli su ove sezone priča za sebe. Teško da postoji iko u ovoj zemlji ko može da kaže koji je domet podmlađene „čete“ Nenada Lalatovića. Crvena zvezda je imala početak sezone iz snova, do sedmog kola nije primila gol, a onda je na Marakani remizirala sa tada fenjerašem Voždovcem. Usledio je poraz od Partizana i na muke i „gurku“ izvojevana pobeda nad Donjim Sremom. Šampion Srbije igra po sistemu toplo-hladno, a po viđenom na terenu čini se da je daleko po kvalitetu od „večitog rivala“, a i Vojvodine, koju je pobedio u Novom Sadu 1:0.

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Crvena zvezda u nedelju ide na Vračar gde će ukrstiti koplja sa Radom, koji ih je na istom „travantom tepiju“ juče izbacio iz osmine finala Kupa. Ako crveno-beli ponove istu igru ili onu protiv Donjeg Srema ne mogu očekivati tri boda. Bez njih, jesenja titula bi bila jako daleko. Posle Rada, na Marakanu dolazi jako dobra ekipa Čukaričkog, pa se ide u Kragujevac, dočekuje se OFK Beograd, a tačka na jesen se stavlja u Lučanima. Crvena zvezda, čini se, ima najlakši raspored, ali nema igru. Ipak, crveno-beli se nikada ne otpiisuju.

Po svemu sudeći pred nama je najuzbudljivija završnica prvog dela prvenstva posle 10 godina. Naš fudbal možda nema kvalitet, ali je borba za jesenju titulu zanimljiva. Ko će prvi proći kroz cilj i zauzeti „pol poziciju“ saznaćemo 3. decembra.

Da li ste zadovoljni Partizanovim timom i dosadašnjim rezultatima u ovoj sezoni?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...


hotsport.rs – D. N.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

4 Komentara

  1. Mozda ste vi iz Hot Sporta videli Partizan kao nekoga ko je superioran ali cinjenice govore drugacije.U Evropi je protiv cetvrtog kluba iz Azerbejdzana, Nefcija, taj klub pokazao da nema kvalitet da na regularan i posten nacin postane prvak Srbije.Napravljeni niz pobeda je bio uz pomoc mnogo autogolova, koji su bili placeni jer toliki broj istih u korist jednoga kluba u prvenstvu se jako retko desava ili se nije desio nikada.Pobedu protiv Zvezdine dece su izvojevali uz pomoc Mazica koji je izmisljao slobodne udarce i tako im davao sansu za gol.A Jagodina i OFK Beograd su im pokazali da cim ne zele da se sklanjaju, Partizan lako moze da uzme samo 1 bod u dve utakmice.

    0
    0
    Odgovori
    • nemas ti pojma , ako Partizan koji igra Evropu nema kvalitet gde je onda czv ??taj nefci ima milion stranaca u timu a ne neke azerbejdzance da bi im se smejali! ako je partizan sve namestio sta je onda czv koja je jos jadniji tim? Kako te nije sramota da krivis mazica koji je sudio u vasu korist sto je dokazano analizom sudjenja? svi su drugi krivi samo zvezda i lalatovic nisu debilu?

      0
      0
      Odgovori
    • Zvezda realno nema pojma, juce sam ih gledao i mnogo su jadni. Partizan takodje, pokazali su svoju snagu u evropi. Brukaju se na svakom koraku. Vojvodina igra najlepsi fudbal, uz malo srece i postenog sudjenja titula je njihova. Nasoj zvezdi ostaju dugovi,lepovi,placeni navijaci…… Propast jednog velikana. Tuga…

      0
      0
      Odgovori
    • шта бих дао да имам твој мозак на један дан , па равно ми све..
      Да ли се ви правите да сте глупи , или сте заиста не могу да проценим , ово је смешно!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter