0
Košarka

FOTO: STARSPORT

IZ ŠPANIJE U KAZAHSTAN: Paunić potpisao za Astanu

Objavljeno: 30.10.14 u 15:41

Srpski košarkaš Ivan Paunić potpisao je ugovor sa višestrukim prvakom Kazahstana i učesnikom VTB lige – Astanom.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

27-godišnji bek stiže u ekipu koja je novu sezonu otvorila sa dva trijumfa protiv favorizovanih ruskih timova Lokomotive i Crvenog oktobra i porazom na strani od češkog Nimburka. Astanu sa klupe sa velikim uspehom predvodi srpski stručnjak Aleksandar Trifunović, a u sastavu su između ostalih Nik Kaner-Medli, Pet Kalates, DžejKovan Braun, Lukša Andrić i Rašid Mahalbašić.

Paunić je prethodne sezone kao igrač Fuenlabrade bio drugi najprecizniji trojkaš Endesa lige, iza Romejna Sata, a prva poziciju mu je izmakla bukvalno za jedan šut.

Tokom leta, imao je priliku da trenira sa ekipom Astane, koja se pripremala u Srbiji i na nekoliko prijateljskih mečeva bio je najbolji pojedinac.

Paunić je karijeru počeo u Partizanu, odakle je bio na pozajmicama u Mega Ishrani i Mornaru. Nakon toga prelazi u Vojvodinu, a posle novosadskog kluba, bio je član Ostendea, Arisa, Nižnjeg, Virtusa, Azovmaša, San Sebastijana i Fuenlabrade.

Sa juniorskom ekipom SCG osvojio je zlato na EP 2005, kao i dva evropska zlata sa U20 ekipom naredne dve godine. Sa dve Univerzijade ima srebro i zlato, kao i srebro sa seniorskom reprezentacijom Srbije, sa Eurobasketa u Poljskoj 2009.

Paunić je nedavno uspešno okončao postdiplomske studije na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter