0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda protiv Valensije polaže ispit zrelosti

Objavljeno: 30.10.14 u 09:10

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova u Kombank areni dočekuju Valensiju u trećem kolu D grupe Evrolige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli su posle ubedljive pobede u prvom kolu protiv Galatasaraja u Beogradu, zabeležili poraz u Litvaniji protiv Neptunasa, te će protiv Valensije morati da „vidaju“ rane zarađene pre sedam dana. Strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić veruje u trijumf protiv španskog tima, koji upoređuje sa Realom i Barselonom.

– Valensija je po kvalitetu rame uz rame sa Realom iz Madrida i Barselonom, svakako je jedan od najboljih španskih klubova. Zadržali su okosnicu tima iz prošle godine, uz određene korekcije. Umesto Lafajeta doveli su Dvajta Bajksa iz Toronta, dok su im na centrima Harangodi, Lončar i Dubljević – rekao je Radonjić i nastavio da hvali Valensiju:

– Kažnjavaju svaki pad koncentracije, tako da ne sme biti opuštanje. Startovali su u grupi sa dva poraza, ali su u tim mečevima igrali bez Dubljevića, najboljeg igrača prošle sezone, koji će igrati protiv nas. Bojan je sjajan igrač, sa NBA potencijalom, ali nije poenta samo njega zaustaviti, jer imaju nekoliko kvalitetnih igrača u rosteru. Sjajno trče, dobro šutiraju za tri poena, a mi moramo da im odgovorimo istom merom i budemo koncentrisani.

Meč u Kombank areni počinje od 19 časova, a Crvena zvezda zove svoje pristalice da dođu u što većem broju i podrže mladu ekipu u veoma važnoj utakmici za nastavak takmičenja u Evroligi.

CRVENA ZVEZDA – VALENSIJA 19 časova.

Arena: Kombank. Kapacitet: 22.000. Sudija: Boris Šulga (Ukrajina).

Crvena zvezda: Vilijams, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Blažič, Kalinić, Marjanović, Tejić, Dženkins, Jović i Cirbes.
Valensija: Ribas, Van Rosom, Lišečuk, Lučić, Dubljević, Vives, Martinez, Bujkas, Lončar, Agilar i Harangodi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter