FOTO: STARSPORT
in , ,

DEMANTI IZ TSS: Kraljevo je samo kandidat za domaćinstvo meča Srbija – Hrvatska

U sredu se pojavila informacija da će Kraljevo biti domaćin 1. kola meča Svetske grupe Dejvis kupa u kojem će Srbija naredne godine ugostiti Hrvatsku, međutim Teniski savez Srbije je putem saopštenja demantovao tu vest objasnivši da je ovaj grad samo jedan od tri kandidata.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Posle izvlačenja žreba za prvo kolo Svetske grupe Dejvis kupa (Srbija – Hrvatska, 6-8 mart, 2015) Teniski savez Srbije dobio je ponudu tri grada koji su ponudila da budu domaćini ovog sportskog događaja. U Nišu i Novom Sadu do sada je igran Dejvis kup, pa je delegacija TSS na čelu sa Bogdanom Obradovićem, selektorom reprezentacije, u sredu 29. oktobra 2014. posetila Kraljevo, grad koji je takođe ponudio gostoprimstvo, kako bi se upoznali sa svim ponuđenim uslovima, kapacitetom hale i hotelskim smeštajem, takođe i upoznali domaćine sa veoma preciznim uslovima ITF kada je organizacija ovakvog događaja u pitanju.

Utvrđeno je da grad Kraljevo sa svojim kapacitetima ispunjava uslove da bude grad domaćin našim najboljim teniserima, ali je to tek prvi, svakako neophodan, ali još nedovoljan uslov da se donese konačna odluka. Posle ove posete Kraljevo i sportski objekat će posetiti tehničko-stručna služba TSS, pa tek posle njihovog preciznog izveštaja prema ITF u Kraljevo će stići i komisija Međunarodne teniske federacije, kako bi se načinio kompletan izveštaj.

Tek na osnovu svih ovih izveštaja i dokumenata Upravni Odbor TSS će doneti konačnu odluku o gradu domaćinu meča prvog kola Dejvis kupa. Dakle, informacija u delu medija da je već donešena odluka da je Kraljevo domaćin ne odgovara istini i prenesena je proizvoljno. Treba istaći da se selektor Obradović veoma pohvalno izrazio o kandidaturi Kraljeva, podržao ideju da meč treba igrati u mestu koje ima veoma bogatu sportsku istoriju i publiku kakvu malo koji grad ima. Takođe je pomenuo da se u razgovoru sa Novakom Đokovićem složio da nam je za meč protiv Hrvatske publika veoma važan faktor, pa je samim tim Kraljevo u prvom planu, ali dok inspekcije ITF ne završe svoj deo posla odluka ne može da bude donešena.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

JANKOVIĆ ZA HOTSPORT: Partizan je iznenadila igra koju smo prikazali