0
Evrokup

Partizan ponovo poražen, Apoel bolji

Objavljeno: 29.10.14 u 18:30

Košarkaši Partizana doživeli su i treći poraz u trećem meču Evrokupa pošto su rezultatom 82:79 izgubili od Apoela (18:20, 24:26, 14:20, 26:13).

kk partizan

Ekipa Partizana uspela je nemoguće.

Crno-beli su igrali sjajno, tri četvrtine su imali prednost u svojim rukama, a onda su u poslednjem minutu uspeli da prokockaju sve i izgube dobijeno.

Meč je rešen na samo 0,2 sekunde pre kraja kada je Kičen, pri rezultatu 79:79, pogodio polaganje uz dodatno bacanje čime je rešen pobednik.

Tok meča:

4. četvrtina:

Izabranici Duška Vujoševića tri četvrtine vode i tri četvrtine se trude da prospu svu prednost koju su napravili. Na kraju: to im je i pošlo za rukom pošto su poraženi rezultatom 82:79.

I to na spektakularan način. Ključan moemnat dogodio se na samo pet sekundi, pri nerešenom rezultatu 79:79. Domaćini su imali jako malo vremena da reše napad, a to im je, na kraju, pošlo za rukom.

Meč je rešio Dervin Kičen, sjajnim solo-prdorom. Nakon toga, ali i pogođenog dodatnog slobodnog bacanja, ostalo je još 0,2 sekunde za crno-bele da reši meč u svoju korist, ali to im nije pošlo za rukom.

3. četvrtina:

Kako po pravilu u dosadašnjem toku meča: kako se Partizan odlepi, tako igrači Apoela zaigraju angažovanije i spuste razliku.

Po sličnom principu odigrana je treća deonica u kojoj napad crno-belih nije funkcionisao kako bi to trener Vujošević želeo, ali je, uprkos svemu, ofanzivni skok beogradskog tima bio na nivou, pa su tako crno-beli rešavali more situacija.

Četvrtina je završena na fatastičan način: trojkom Partizana uz zvuk sirene.

2. četvrtina:

Partizan je furziozno otvorio drugu deonicu serijom 8:2. Motivisani gosti, rešeni da pokažu da im je stalo da stignu do prvog trijumfa u Evrokupu, izgledali su kao da će oduvati Apoel.

Nošeni sjajnim Tepićem koji je ubacio 7 i Murićem koji je dodao 8 poena, crno-beli su izgledali spremnim da pregaze Apoel. Ipak, domaćin se probudio i na krilima Elijahua, koji je ubacio 16 poena za dve četvrtine, rezultat je smanjen na 42:46 sa koliko se otišlo na odmor.

1. četvrtina:

Ekipa Partizana sasvim solidno je otvorila utakmicu. Crno-beli, koji ne blistaju u poslednje vreme, igrali su precizno, organizovano, pa su na prvu deonicu završili sa 20:18.

Partizan je u jednom trenutku delovao pomalo i izgubljeno, ali su se stvari ispravile u finišu deonice, pa su crno-beli na pravi način prviveli taj deo igre kraju.

Košarkaši crno-belih počeli su sezonu izuzetno loše budući da nižu poraz za porazom. U Evrokupu ništa drugačija situacija nije u odnosu na ABA ligu pošto Parni valjak ima dva poraza iz dva meča.

Pomoćni trener Partizana Vladimir Gašić istakao je da njegov tim očekuje težak ispit sa drugim najvećim klubom iz Izraela:

– Veliko ime izraelske košarke. Uz Ponos Izraela, kako tamo kažu za Makabi, Jerusalim je klub koji uživa visok rejting i u Evropi. Ove godine je iz kvalifikacija za Evroligu postao učesnik Evrokupa. Sticajem okolnosti nisu prošli kvalifikacije, ali su koncipirali tim tako da ove godine budu drugi učesnik Evrolige iz Izraela. To im nije uspelo i ostavilo je negativan trag kada je u pitanju sam početak u Evrokupu – istakao je Gašić.

Kao i Partizan i Apoel je u dosadašnjem toku EK upisao dva poraza iz dva meča. Uprkos tome, Gašić je istakao da je reč o kvalitetnom timu:

– Zaista se radi o veoma kvalitetnom timu. To je ekipa koja svakog trenutka zna šta radi i šta se dešava na terenu. Ne bi trebalo da ih posmatramo kroz ova dva poraza na startu Evrokupa. Jer, oni će do kraja takmičenja u našoj grupi sigurno biti u krugu ekipa koje će se boriti za prolazak u narednu rudnu takmičenja – podvukao je Gašić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter