0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

STEFAN JOVIĆ: Mogu mnogo bolje od onoga što trenutno pružam

Objavljeno: 29.10.14 u 10:01

Reprezentativac Srbije, osvjač srebrne medalje na poslednjem Svetskom prvenstvu u Španiji, Stefan Jović, nakon prvih nekoliko zvaničnih utakmica u dresu Crvene zvezde veruje da može mnogo bolje od onoga kako trenutno igra.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Novajlija u crveno-belom dresu u razgovoru za Sportski žurnal istakao je da se lepo snašao po dolasku u prestonicu Srbije:

– Živim sa devojkom na Čuburi, u novogradnji. Beograd mi nije nepoznat, jer mi ujak ovde dugo živi i često sam ga posećivao – kazao je Jović.

On se nakon toga osvrnuo na način na koji se adaptirao u dresu tima s Malog Kalemegdana:

– Sve rešavam u hodu, jer mi vreme nije saveznik. Mučio sam se u početku u smislu taktičkih postavki, puno informacija sam primao u kratkom vremenskom intervalu…Mogu mnogo više nego što pružam, često sam na tu temu razgovarao sa trenerom Radonjićem i on mi je rekao da je zadovoljan kako se situacija razvija – iskren je Jović.

Ovaj momak ne krije da oseća pritisak nakon sjajnog rezultata na Mundobasketu u Španiji, budući da posle nejga javnost od njega očekuje sjajne partije:

– Drugačija mi je uloga u nacionalnom timu, od ove u Zvezdi. Različita je i trenerska filozofija selektora Aleksandra Đorđevića i mog klupskog učitelja Dejana Radonjića. Sada od mene svi više i očekuju, ali mi to ne smeta, iako osećam pritisak. Trudim se samo da budem usredsređen na zadatke koje trener postavi pred mene – naglašava Jović.

Mladi bek Crvene zvezde u Amerikancu Vilijamsu vidi lidera ekipe, ali i čoveka od koga može mnogo da nauči:

– On je motor ekipe, ima košarku u malom prstu, fenomenalan igrač od koga ima šta da se nauči. Često tražim savete od njega – smatra Jović.

Ekipa crveno-belih će se sutra sastati sa Valensijom, španskim predstavnikom u Evroligi koji je izgubio prva dva susreta u najkvalitetnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju:

– Niko od nas nije očekivao da ćemo u Klaipedi biti spori i igrati loše, bez obzira na dug put, nespavanje…Ali, ne odričemo se 16 najboljih Evrolige. Očekuje nas najteži meč do sada. To je jaka ekipa, sa prepoznatljivim stilom igre. Čvrsta odbrana, brz napad. Nekoliko odličnih pojedinaca. Moramo biti agresivni od prvog minuta, loš start kao protiv Neptunasa ne sme da se ponovi – podvukao je Jović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter