0
Domaći fudbal

DAN TANA BEZ DLAKE NA JEZIKU: U Srbiji se predsednik i ministri plaše navijača

Objavljeno: 29.10.14 u 09:03

Bivši predsednik FK Crvena zvezda, Den Tana, gostovao je na televiziji Kopernikus u emisiji kod Dejana Anđusa i tom prilikom je optužio čelnike države da koketiraju sa huliganima.

Den Tana

Nekadašnji prvi čovek crveno-belih, koji se nalazio u ekstremno lošim odnosima sa Delijama, prisetio se načina na koji su stvari funkcionisale u klubu dok se on nalazio na Marakani.

On je sa navijačima Zvezde „zaratio“ pošto je odbio da dozvoli igračima da na teren išetaju sa majicama na kojima se nalazio natpis „Pravda za Uroša Mišića„, što su na kraju fudbaleri ipak učinili, bez njegovog pristanka.

– Pre nego što sam se kandidovao za predsednika Crvene zvezde išao sam kod Borisa Tadića, Ivice Dačića, Dragana Đilasa, rekao sam im za problem koje imamo sa plaćenim navijačima i finansijama i tražio podršku. Svi su mi je obećali. Ali, kad se javio problem nisu se javili – izjavio je Dan Tana.

On je dodao da problem sa huliganima nije nerešiv, ali da je izuzetno škatljiv:

– Taj problem sa navijačima sam možda mogao da rešim, ali nisam želeo da rizikujem svoj život. Onda sam zvao svu trojicu i niko nije želeo da mi pruži obećanu podršku i pomogne. U ovoj zemlji se predsednik, minister policije i gradonačelnik Beograda plaše navijača. Tad sam i saznao da je jedan član Upravnog odbora Zvezde navijačima davao pare da pevaju protiv mene. Imao sam i dokaz za to. Ali naravno – niko nije želeo da reaguje – naglašava Den Tana.

On je potom dodao da u Srbiji navijači, zapravo, ne pomažu klubovima za koje navijaju:

– Kod nas navijači ne gledaju utakmicu. Okreću leđa tribinama i više pomažu gostujućoj ekipi. Posle naši igrači idu kod njih i svi pričaju kako su oni naš 12. igrač… Te vođe navijača su mene strašno vređale, a nudio sam im da im dam 1.000 besplatnih ulaznica sa fotografijama, ali da im, ako naprave problem, zabranim doživotno ulazak na stadion… Posle su mi njih trojica pretili smrću. A kad sam video da rade skupa sa policijom otišao sam – kategoričan je Dan Tana.

Zanimljivo, upravo Den Tana se u javnosti označava kao čovek od koga je počelo akumuliranje dugova tima sa Marakane. Međutim, on je u emisiji mahao papirima tvrdeći da se ništa slično nije dogodilo:

– Da sam ostao predsednik pet godina, Crvena zvezda danas ne bi imala nikakav dug“, kategoričan je Den Tana.
„Ni dolara se nismo zadužili, a onda odem, a ovi posle mene za tri godine naprave dug od 30 miliona. Pogrešni su ljudi ušli. I svi viču da će da se uradi revizija i da se vidi ko je krao. I? Dođu onda novi i opet pričaju o toj reviziji. I, gde su sad ti rezultati? Pa u kojoj to državi se nalazi takve istrage ne objave? Tamo je bio i Nebojša Čović, i on je država. I ništa o tome gde su pare – podvukao je Dan Tana.

Nekadašnji predsednik Zvezde se osvrnuo i na priče oko toga da je Mišković „iz senke“ vladao tim klubom sa željom da ga pretvori u lično vlasništvo:

– Imao sam i sastanak sa Miškovićem. Pitao sam ga: ‘Molim vas, ako zaista imate želju da kupite Crvenu zvezdu, ja ne želim da budem predsednik’. On mi je tri puta, na tri sastanka rekao da ga Zvezda ne zanima. Da zanima samo njegovog sina Marka Miškovića. I da je njemu drago što Marka interesuje sport. Što se tiče poslova rekao mi je da ima više zemlje nego što mu treba. Da hoće da prodaje, a ne da kupuje. Pa Marku Miškoviću je Zvezda i dalje dužna 3,5 miliona evra. To je bila pozajmica bez kamate. Uslov je bio da ne dižemo skupe bankarske kredite – jasan je bivši predsednik Zvezde.

Na kraju, Dan Tana se osvrnuo i na učinak nekadašnjih skauta Crvene zvezde, bivših poznatih igrača iz ovog kluba o kojima nema lepo mišljenje:

– U moje vreme to su radili Goran Maza Vasilijević, Stevan Dika Stojanović i Mitar Mrkela, sve bivši igrači Zvezde… I vidim ja jednog igrača, 16 godina ima, dopadne mi se. Preporučim ga, oni ga pogledaju i kažu nije to kalibar za Zvezdu. Posle on potpiše za Banat, pa za Partizan, a oni ga prodaju u Mančester junajted. Zoran Tošić je u pitanju. I posle čujem da se jedan čovek hvali kako ga je prodao. I pitam ga: ‘Kako si ga pronašao?’ On kaže preko kuma. Dakle, on nije gledao igrače za Zvezdu. Nego za kuma – ogročen je Dan Tana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter