0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

GAŠIĆ SVESTAN TEŽINE ZADATKA: Hapoel je napadačka ekipa

Objavljeno: 28.10.14 u 18:19

Pomoćni trener košarkaša Partizana Velimir Gašić i prvi asistent Duška Vujoševića očekuje težak duel protiv Hapoela iz Jerusalima, kome gostuju u sredu od 18.30 u trećem kolu C grupe Evrokupa. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Hapoel, veliko ime u izraelskoj košarci je sigurno, uz „ponos Izraela“ Makabi, klub koji uživa jedan visok rejting u evropskoj košarci. Oni su ove godine iz kvalifikacija za Evroligu postali učesnici Evrokupa. Sticajem okolnosti nisu prošli te kvalifikacije, iako su koncipirali tim da ove godine budu drugi izraelski predstavnik u Evroligi, ali to im nije uspelo i u izvesnoj meri ostavilo izvesan trag, kada je u pitanju sam početak i njihovo učešće u Evrokupu – objasnio je Gašić i potom se osvrnuo na prethodna dva susreta Hapoela u drugom po jačini evropskom takmičenju: 

– Na prvoj utakmici protiv Banvita u Bandrimi, meč je bio u egalu i oni su veliki deo utakmice vodili i prikazali veoma kvalitetnu igru. Već u narednom kolu protiv ekipe iz Volgograda kod kuće su doživeli jedan zaista neprijatan i iznenađujući poraz. Tada su prikazali igru koja nije bila na nivou njihovog igračkog kvaliteta i timskog potencijala – rekao je Gašić, a prenosi sajt kluba.

On je svestan da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak posao.

– Ono što je jako značajno sačuvali su dobar deo tima u odnosu na prošlu sezonu. Imaju pet američkih igrača, što nije čudno kada su u pitanju izraelske ekipe, od te petorice trojica su bili i prošle godine u timu, Kičen, Džouns, Rajt, Smit i došao je krilni centar Gafnej. Naravno, u ekipi je i nekoliko njihovih što sadašnjih, što bivših reprezentativaca, kao što je Ilijahu, Halperin i Grin. Oni sa timskog aspekta pre svega imaju izuzetno dobar napadački potencijal, ne toliko odbrambeni koliko napadački. Ekipa su koja u svojoj igri ima dosta dobro i kvalitetno nivelisan odnos kada je u pitanju unutrašnja igra, potom igra spolja. U svojoj postavi imaju četvoricu igrača koji se izvanredno snalaze u pik igri, najzastupljenijoj sa timskog aspekta, kako u ranoj fazi igre tako u završnici i u nastavcima kada ispadnu iz set napada. Dosta kvalitetno imaju razrađenu post-ap igru, unutrašnju igru, gde je sigurno najdominantniji igrač Džozef Džouns, mada i ostali igrači, pre svega Ilijahu i Smit, sa pozicije tri i četiri se jako dorbo snalaze u tim okolnostima – istakao je Gašić

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter