0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

I DALJE NEPORAŽENA: Zvezda se prošetala kroz Zadar (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.14 u 20:43

Nakon bolnog evroligaškog poraza u Litvaniji košarkaši Crvene zvezde vratili su se na trijumfalni put pošto su pred oko 4.000 gledalaca u dvorani Krešimir Ćosić bez previše muke savladali Zadar sa 79:63 (15:10, 22:20, 28:18, 14:15).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Od samog starta je bilo jasno da su crveno-beli daleko kvalitetniji rival, ali se mlada ekipa Zadra nije tako lako predavala i držala je rezultatski priključak gotovo celo poluvreme. Igrom kluba sa Malog Kalemegdana odlično je dirigovao Markus Vilijams koji je se sev bolje uklapa u sistem igreekipe trenera Radonjića, dok su za poene bili zaduženi kapiten Mitrović, probuđeni Nikola Kalinić i Čarls Dženkins.

Upravo je Amerikanac sa dve trojke u trećoj deonici doneo dvocifrenu prednost crveno-belima koji su na poslednju pauzu otišli sa čak +17 (65:48) pa i nije bilo teško da rutinski privedu meč kraju iako su borbeni Dalmatinci u nekoliko navrata mini serijama pripretili, ali ne toliko ozbiljno odnosno nisu spuštali zaostatak na manje od 10 poena.

Za petu ligašku pobedu Crvene zvezde najzaslužniji, kao i u duelu sa Megom, bio je kapiten Mitrović koji je pored 16 poena imao i šest skokova. Po 14 poena postigli su večeras odlični Nikola Kalinić i Čarls Dženkins, a aznimljivo je da je najbolji indeks korisnosti (23) imao Bobi Marjanović koji je uz sedam poena imao 13 skokova i po dve asistencije, blokade i ukradene lopte. Kod Zadrana dvocifren učinak sa 14 oena imao je Kraljevič kao i Sobin i Florens koji su dodali po 11.

Crvenu zvezdu sada očekuju dve utakmice na domaćem terenu, najpre u četvrtak dočekuje Valnsiju u 3. kolu Evrolige, a narednog vikenda u AAB ligi će ugostiti Budućnost koja je takođe neporažena u dosadašnjem delu takmičenja.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter