1
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

DRAGAN DŽAJIĆ PITA UEFA: Šta nas tek čeka u Albaniji?

Objavljeno: 26.10.14 u 00:05

U intervjuu za Novosti legenda srpskog fudbala Dragan Džajić izneo je svoje mišljenje o odluci UEFA i kazni za reprezentaciju Srbije. Kako kaže „orlovi“ su daleko teže oštećeniji od Albanije i pita se šta nas čeka za godinu dana u Elbasanu.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

– Znao sam da će UEFA biti rigorozna, ali nisam očekivao da će „pravdu“ isterivati na ovaj način – bilo je prvo što je rekao na ovu temu legendarni Dragan Džajić. – Ali, nažalost, očigledno je da je danas sve moguće, pa i ono nemoguće.

Legendarno levo krilo jugoslovenskog fudbala je jasno, Srbija je mnogo gore prošla od južnog suseda koji je izazvao incidente.

– Mi smo oštećeni, i to debelo, pa nismo mi izazvali nerede. Dron sa tim transparentom, kako bih ga nazvao jer zastava sigurno nije, prouzrokovao je dalje reakcije. A onda su albanski reprezentativci kidisali na Stefana Mitrovića koji je mirno pokušao da taj pamflet skloni sa terena kako bi se utakmica nastavila. Uz smešnu priču da su branili svoju zastavu, koja, naravno, nije albanska nego sklepana, izmišljena za tu priliku, gostujući fudbaleri su napravili haos na terenu. I tek tada je sve izmaklo kontroli i tek tada možemo da pričamo o našim greškama, upadu navijača na teren, tuči… Ali, to su posledice, koje svakako podležu kazni, ali ne možemo mi da budemo drastično kažnjeni a da se Albanci izvuku sa, po meni, minimalnom kaznom.

Za Dragana Džajića nema druge, FSS mora da se žali na apsurdnu odluku UEFA.

– Da se žalimo moramo jer bismo u suprotnom priznali da smo krivi i za ono što nismo, ali se bojim da od toga nema ništa. Moje iskustvo mi, nažalost, govori da će UEFA po svaku cenu braniti svoju Disciplinsku komisiju, daj Bože da grešim. Mnogo je nelogičnosti u odlukama i jedva čekam da stignu obrazloženja. Baš me interesuje kako će objasniti tako blagu kaznu Albancima koji su izveli političku diverziju na fudbal, na Srbiju, a upravo ti Evropejci insistiraju da nema politike u fudbalu – rekao je Džajić i dodao:

– Što je mnogo, mnogo je. Neka pozadina postoji, pretpostavljam o čemu se radi, ali ne bih naglas da nagađam. Međutim, još jednom, po ko zna koji put nismo u ravnopravnom položaju sa ostalima. Neprihvatljivo je i nekorektno da mi igramo bez navijača, a da će nas Albanci dočekati sa punim tribinama i, siguran sam, užarenom i nesportskom atmosferom.

Bivši predsednik Crvene zvezde se pita i kako će se odigrati revanš meč 8. oktobra u Elbasanu.

– Ne vidim kako će se taj meč u Albaniji odigrati! Kako će se zaštiti naši igrači i kako će se sve završiti ako mi budemo u rezultatskoj prednosti. Pitanja mnogo, a odgovora nigde. To što će utakmica biti visokog rizika ništa ne znači. Pa, ako su Albanci mogli da sve izrežiraju u Beogradu, šta možemo očekivati u Albaniji. Ne znam, ali jedno je sigurno: UEFA je svojim skandaloznim odlukama samo dolila ulje na vatru i ugrozila regularnost kvalifikacionih okršaja – zaključio je ovu oporu priču Dragan Džajić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


0
0

1 Komentara

  1. svalka ti je rec na mestu,ja da se pitam ne bih ni isao dalje,dovoljno je i ovoliko,sto opet da budemo krivci za nesto,zasta i nismo krivi,igrajmo vaterpolo,tu nam ne mogu nista

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter