6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BURA: Na koje igrače je mislio Lalatović kada je rekao da ne zaslužuju Zvezdin dres? (ANKETA)

Objavljeno: 26.10.14 u 10:10

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su bledu partiju protiv Donjeg Srema i uz dosta sreće na kraju trijumfovali golom Pečnika iz penala, a trener crveno-belih Nenad Lalatović je posle meča bio ljut na svoje igrače i rekao da pojedinci ne zaslužuju da nose dres srpskog giganta. Pitamo se na koga je to mladi stručnjak mislio?

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Da je nešto „trulo u državi Danskoj“ bilo je jasno posle prvog većeg „kiksa“ u prvenstvu protiv Voždovca na Marakani, a sve je kulminiralo porazom u „večitom derbiju“ protiv Partizana. Iako je bilo reči o emotivnom pražnjenju posle izgubljena tri boda u Humskoj, izgleda da i nije baš tako. To su potvrdile reči trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića posle utakmice sa Donjim Sremom kada je rekao da neki ne zaslužuju crveno-beli dres, da uprava mora da im se zahvali na saradnji i da više ne može ovako. O kome je reč, pokušaćemo da odgonetnemo?

Prvi „krivac“ mogao bi da bude kapiten na jučerašnjoj utakmici Darko Lazović. Desno krilo Crvene zvezde je igrač od koga celokupna zvezdaška javnost najviše očekuje. Darka juče nije bilo u utakmici. Bio je nevidljiv, a kada dobije loptu dosta nervozan, te je u jednom trenutku ušao i u verbalni sukob sa Bosančićem. Zvezdin „motor“ odigra jednu utakmicu, pa ga na dve nema, a razlog zašto niko ne zna. Da li je u pitanju nezadovoljstvo ostankom i petu godinu na Marakani, ili to što mu uskoro ističe ugovor, te već razmišlja o odlasku. To je razlog zbog kog i mi sumnjamo da je Lalatović mislio na njega.

Drugi na listi „krivaca“ mogao bi da bude upravo već pomenuti Miloš Bosančić. Momak je u Crvenu zvezdu došao kao najveće pojačanje, ali i dalje „luta“ po terenu. Od njega se očekivalo da zameni Miloša Ninkovića, bude „mozak“ ekipe, ali je u Beograd stigao fizički potpuno nespreman. Sem solidne role protiv Partizana, Bosančića nema u igri. To se najbolje videlo juče kada je Zvezda igrala bezidejno. Lalatović sigurno nije zadovoljan igrom svog najiskusnijeg veznog igrača.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Stigli smo i do levog krila Aleksandra Kataija. Momka koji je nekada slovio za veliki talenat srpskog fudbala. U grčkom Olimpijakosu nije dobio šansu, te je fudbalsku rehabilitaciju morao da potraži na Marakani, u koju je stigao kao veliko pojačanje sa kojim kilogramom više. Zbog fizičke nespremnosti presedeo je veći deo dosadašnjeg dela prvenstva na klupi, te se pobunio. Nenad Lalatović mu je pružio juče šansu protiv Donjeg Srema od prvog minuta, ali komentator na TV Prva ga je možda pomenuo u samo par navrata. Katai je pokazao da je samo bleda senka nekada alfei i omege ekipe Vojvodine. Zato ne čudi da je Lalatović i na njega mislio kada je rekao da neki fudbaleri dodatno zadužuju Crvenu zvezdu.

Ima tu sigurno još kandidata za listu Nenada Lalatovića, ali jedno ime se na njoj sigurno ne nalazi. To je ime Mihaila Ristića, 19-godišnjeg veznog fudbalera koji je pravi biser srpskog fudbala. Momak se trudi svih 90 minuta, igra napred i nazad, iako golobrad izrasta u prvog vođu. Ipak, da to bude rano je za njega. To jest fali mu još bar dva takva, kako bi Zvezdina igra funkcionisala. Tek se sada vidi koliko fali vođa (kapiten) poput Nenada Milijaša, pored kog bi mladi Ristić izrastao u vrhunskog fudbalera. Ne kažemo da neće, ali sa kim…

Sa ovakvom igrom Crvena zvezda je daleko od titule, daleko od Partizana i ništa bliža Vojvodini.

 

Koji je krajnji domet Crvene zvezde ove sezone u Evroligi?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

hotsport.rs – D. N. 

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.


 

0
0

6 Komentara

  1. igramo staromodno. vrlo sporo akcije kao recitacije naucene.bosancic promasaj katai takodje.pecnik i on nezna sta igra imam utisak da mora da nastupa.po meni ima tu malo krivice i lalatovica. nek odigra formaciju 4 -4-2.ko se razume u fudbal nemamo igru.

    0
    0
    Odgovori
  2. Lazovic je izgubljen ove sezone, da ne upotrebim neki gori izraz. On mene izludjuje zadnjih par meseci. Neka ide vise samo da ne gledam njegovo izvodjenje kornera i njegove driblinge i trcanje sve u desnu stranu. Za Bosancica sam molio Boga da dodje on nista, Katai razocaranje. Lalatovic mi takodje nije jasan, pusti covece Predraga Djordjevica da igra, zasto je doveden ?! Nemoj vise gusiti Pecnika i ovako nam u napadu skripi. Djordje Despotovic kao da je sa marsa pao, ne znam sta se desilo sa covekom. I malo sanse Goranu Gogicu, coveka ste gurnuli u 16-i plan, momak cuti i trpi, a setite se njegovih partija od prosle godine.

    0
    0
    Odgovori
  3. Pisao sam ja da je Milijas nas najbolji igrac daleko i sada se sve vise vidi da sam bio u pravu. Prva 2-3 kola sa njim i sada ovo nije ista Zvezda, ali su raznorazni strucnjaci prosle i preprosle sezone napadali kapitena, vredjali i na kraju kadaa je otisao sada vide da su pogresili….

    0
    0
    Odgovori
  4. prst treba sam u sebe da uperi! Pecnik bi bio korisniji u napadu nego sto ga tera da igra beka tu imamo Djordjevica koji je izuzetno brz igrac i sa Dankom bi pravio haos po desnoj strani. Nije dobro , sad se vidi koliko nam znaci onaj spori Milijas.

    0
    0
    Odgovori
  5. veoma sam zainteresovan za Despotovica,dali je on fudbaler ili pomocni sudija kod gola.Taj uopste ne ucestvuje u igri.Rakic nije ni nalik golgeteru u beton ligi ima boljih spic igraca.Ja se sada setih Beanka Stankovica ala bi ih taj ohladijo.

    0
    0
    Odgovori
  6. Prst je uperen na Darka Lazica,S.Djordjevica,Milos Bosancica,Nenada Gavrica,Djorjda Rakica,Marka Despotovica, koji su dobijali sanse, a nista nisu pokazali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter