1
Ostali sportovi

TRADICIJA: Zlatni ‘Meksikanci’ u VSS, sećanje na OI 1968

Objavljeno: 25.10.14 u 19:04

Tradicionalno krajem oktobra vaterpolisti, članovi zlatne olimpijske reprezentacije iz Meksiko Sitija 1968. obeležavaju prvu zlatnu medalju sa ovih prostora.

Vaterpolo Meksiko
Foto: VSS

Domaćini su bili Đorđe Perišić i Dejan Dabović a u goste su iz Zagreba stigli Ozren Bonačić, Ronald Lopatni i Karlo Stipanić. Zbog zdravstvenih problema nije bilo Iva Trumbića, Miroslava Poljaka, Zdravka Hebela i pomoćnog trenera Damira Čorića. Na žalost životnu scenu su napustili selektor Aleksandar Sajfert, doktor Ivan Brković i legendarni asovi Mirko Sandić, Zoran Janković i Uroš Marović.

U petak su „Meksikanci“ bili gosti Žive Cvjetićanina u Novom Sadu gde su prisustvovali utakmici Vojvodina – Jug. Danas su imali druženje sa novinarima u Kući vaterpola gde ih je pozdravio predsednik Milorad Krivokapić.

– Ćast je biti u vašem društvu. Mnogima ste bili uzor. Osećajte se kao kod svoje kuće. Želim vam dobro zdravlje i da se još mnogo puta sastajete u Beogradu i Zagrebu – rekao je Krivokapić.

Usledile su dobro poznate ali na novi način ispričane priče o meksičkim danima. Imalo je šta da se čuje. Iako u poodmaklim godinama sportski duh, smisao za humor i ljubav prema vaterpoli ih nisu napustili.

U nedelju u 11 časova će položiti cveće na grobove preminulih drugara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Imala sam cast da u prvim godinama po zavrsetku medicinskog fakulteta upoznam tog divnog coveka dr.Ivana Brkovica,dok je radio u selu Krnjevu.Tada sam se igrala sa njegovim sinom,koji je bio moj vrsnjak.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter