0
Evropske lige

OTKRIVENO POSLE PET GODINA: Kako je Pep sa Mesijem razbio Real sa 6:2! (VIDEO)

Objavljeno: 25.10.14 u 14:57

I navijači Real Madrida i Barselone, 2. maj 2009 godine, prvi po najbolnijem porazu na svom stadionu, a drugi zbog najubedljivije pobede na Santjago Bernabeu. Pet godina kasnije, u biogragfiji Pepa Gvardiole posebna pažnja posvećena je ideji španskog trenera da po prvi put Lionela Mesija stavi na poziciju centralnog napadača. 

Gvardiola i Mesi

Na klupi Madriđana sedeo je Huande Ramos, koji nije mogao ništa protiv Pepa Gvardiole, tadašnjeg trenera Barselone koji je tek hvatao zalet za ono što je u narednim godinama uradio sa katalonskim timom.

Iako je Real poveo u 13. minutu preko Benzeme, Anri i Pujol su preokrenuli do poluvremena. Real je u nastavku uspeo da smanji preko Serhija Ramosa, ali su potom Anri, Mesi dvaput i Pike dokrajčili najvećeg rivala.

– Vezni fudbaleri Madrida Guti, Gago i Drente napadaju visoko veziste Barse, Ćavija i Turea. Dok oni igraju presing i kvare im igru, Mecelder i Kanavaro su tik ispred Kasiljasa, pa je između te dve linije veliki razmak i prostor za manevar. Rekao je Mesiju da će, umesto krila na kojem je uglavnom igrao, na tom meču igrati najviše po sredini. To je bila samo njihova tajna. Kada je meč počeo, Mesi je sa centralne napadačke pozicije kreirao napadačku rapsodiju, Barsa je ostvarila ubedljivu pobedu i ubrzo potom vratila titulu u svoje vlasništvo. Pep je počeo svoj neverovatan uspon a Mesi je pronašao poziciju na kojoj je postao jedan od najboljih fudbalera planete – otkriveno je u autobiografiji Pepa Gvardiole.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter