0
Evropske lige

EL KLASIKO: Real ‘sahranio’ Barsu nakon velikog preokreta

Objavljeno: 25.10.14 u 20:19

Fudbaleri madridskog Reala upisali su trijumf u „El Klasiku“, u okviru 8. kola Primere, pošto su rezultatom 3:1 (1:1) pobedili Barselonu na svom Santjago Bernabeuu.

Pepe-Real-Madrid-Gol

Izreka „ako se po jutru dan poznaje“ apsolutno nikakvu primenu nije mogla da se primeni na večerašnji derbi susret španske lige.

Utakmica, praktično, nije ni počela, a mreža domaćeg tima se već zatresla. Brazilski reprezentativac Nejmar demonstrirao je svoju veštinu kontrole nad loptom, i nakon što je zaobišao nekoliko igrača Reala, preciznim udarcem je matirao Kasiljasa.

Naravno, gol Barselone uticao je na publiku na Santjago Bernabeuu. Navijači tima iz prestonog grada Španije počeli su sa standardnim pogrdnim skandiranjem na račun najljućeg rivala.

Paralelno sa burom na tribinama, domaći igrači su dodavali gas. Izabranici Karla Anćelotija sve češće su „kampovali“ u kaznenom prostoru gostiju, a njihovi napadi bili su sve opasniji.

A onda, u 21. minutu, dogodila se sporna situacija o kojoj će se, najverovatnije, narednih dana tek pričati. Ili, preciznije: više bi se o njoj pričalo da je Barsa stigla do povoljnijeg rezultata.

Naime, najbolji igrač Reala, CR7, izbio je oči u oči sa Busketsom, potom je atraktivno petom u svom stilu probao da „zalomi“ čuvara, ali centralni vezni igrač Barse nije „progutao“ kvalitetno odrađenu fintu.

Međutim, došlo je do nekog kontakta, a Ronaldo se „prosuo“ po travi tražeći najstrožu kaznu. Međutim, pištaljka sudije je ostala nema, a CR7 nije bio previše ubeđen u ispravnost te odluke.

Nagrada za bolju igru domaćih stigla je u 34. minutu. Ono što je Ronaldo tražio desetak minuta ranije, dogodilo se nakon što je neoprezni Pike igrao rukom u svom šesnaesteru pokušavajući da izblokira centaršut. Umesto toga, lopta je završila na „kreču“, a odatle je u mrežu sproveo magični Ronaldo svojim 16. golom ove sezone.

Posle toga bilo je jasno da Barsa, koja se do tog trena opredelila na igru iz kontri, neće moći da igra na taj način već da će Enrike morati da malo otvori karte. Rasplamsala se borba prsa u prsa, sevalo je na sve strane, a valja napomenuti da je neposredno pre izjednačenja Real iz istog napada uspeo da pogodi i prečku i stativu.

Drugih 45 minuta započeli su golom momka koga bije glas da je „prvi kasapin evropskog fudbala“, Portugalca, Pepea. Štoper Reala je iskoristio sjajan centaršut Krosa i pretvorio ga je u svoj prvenac na El Klasiku, tako Nemcu pomogavši da stigne do pete asistencije u sezoni.

Igrao se 50. minut meča.

Situacija u kojoj su se našli gosti, naterala ih je da pokušaju još ofanzivnije da krenu u navalu. Naravno, takva igra ostavila je prostora za more kontri.

Jednu takvu izveli su igrači Reala u 61 minutu. Sve je „zakuvao“ fenomenalni Isko, koji je istrčao neverovatan sprint, a potom je u duelu „pojeo“ Inijestu primoravši ga na loš pas.

Ubrzo se mladi reprezentativac Španije domogao lopte, prosledio je Ronaldu, a onda je Benzema samo sproveo u suprotan ugao.  Posle ubedljivog vođstva izbranici Luisa Enrikea se nisu predali, ali nisu imali dovoljno snage da ozbiljnije ugroze gol Kasiljasa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter