0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: STARSPORT

ABA LIGA: Partizan se mučio prvo poluvreme, ali preokrenuo protiv Metalca

Objavljeno: 25.10.14 u 20:52

Partizan je u svom Pioniru dočekao Metalac, u okviru petog kola ABA lige i slavio mnogo teže nego što se očekivalo – 84:77 (12:23, 22:22, 25:12, 25:20), pred oko 2.500 ljudi.

partizan-metalac-56
Foto: STARSPORT

Partizan je iamo velikih problema u prvom poluvremenu. Milan Mačvan je igrao samo minut i po, zbog problema sa zadnjom ložom, a gosti su pružali najbolju partiju u sezoni i vodili i sa po 16, 17 poena razlike, u sred Pionira. Verovatno je trener Duško Vujošević u pauzi očitao lekciju svojim izabranicima, koji su u nastavku preokrenuli rezultat.

Najefikasniji je bio Mihajlo Andrić (18), Milutinov poen manje, 14 je ubacio Bogdanović 13, Gagić, 11 Murić. Kod gostiju Kutlešić je postigao 12, koliko i TodorovićMajstorović i Ljubičić po 10.

Nisu crno-beli, koji su zabeležili pet uzastopnih poraza, tri u regionalnom i dva u Evrokupu, najbolje počeli meč. Vodili su gosti sa 7:0, 11:4, 17:9 na dva i po minuta pre kraja prve deonice. Gosti su na prvi odmor otišli sa dvocifrenom prednošću, bilo je ‘+11’.

Podsetimo, Ratko Vrda neće pojačati valjevski klub. Valjevci su održavali prednost, imali 16 poena viška posle četiri minuta igre u nastavku. Goste su predvodili sjajni Nemanja Todorović i Majstorović, a crno-bele Milutinov i Gagić. U 18. minutu partizan je napravio seriju od 7:0 i približio se na 32:42, da bi se na poluvreme otišlo pri rezultatu 34:45.

Partizan je u drugo poluvreme ušao sa ’11’. Posle dva minuta igre u trećoj četvrtini konačno su se crno-beli spustili na jednocifreni zaostatak. Posle slobodnik bacanja Milutinova i kontre koju je realizovao Edo Murić, domaćin je smanjio na 42:46. Reagovao je tajm-autom Vladimir Đokić na seriju od 8:1. Košem Milutinova na polovini deonice tim Duška Vujoševića dolai do izjednačenja (49:49). Mogli su i da povedu Duletovi poeni, ali Milutinov nije iskoristio bacanje. Došao je Luka Bogdanović do desetog poena, a onda trojkom Mihajla Andrića Partizan je prvi put poveo na meču (54:51), dva minuta pre kraja treće deonice.

Igralo se koš za koš, crno-beli su održavali prednost od poena do tri. Pola minuta pre kraja Milenko Tepić pogađa za 70:65, što je najveća prednost na meču za crno-bele, u tom trenutku. Nešto kasnije, posle trojke Bogdanovića bilo je ‘+6’… Tu prednost je održavao do kraja meča.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter