0
Fudbal

NEZADOVOLJAN: Bivši predsednik vlade razočaran odlukama MOK i UEFA

Objavljeno: 24.10.14 u 20:13

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da odluka o uslovnom prijemu Kosova u Međunarodni olimpijski komitet nije dobra, jer ne vodi ka rešavanju problema, već stvara nove.

platini-dacic

Problem je, kako je dodao, što ne postoje jasno utvrđena pravila ko ima pravo da postane čaln MOK-a.

– Mi smatramo da je to neko ko ima legitimitet – u smislu čalnstva u UN, rekao je Dačić novinarima prenosi Tanjug.

– Srbija će učiniti sve kako bismo stvari doveli u normalan red, a to je da pregovaramo, da vodimo dijalog, a ne da imamo politiku svršenog čina, dodao je on.

On je takođe rekao da odluka UEFA da prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali da istovremeno srpska selekcija bude kažnjena oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope predstavlja gubitak za sve učesnike.

– Iz svega ovoga se vidi samo jedno – da smo svi zajedno izgubili mnogo. I Srbija i Albanija i svi mi koji smo gledali taj događaj, rekao je Dačić novinarima.

On je dodao da je verovatno nezadovoljna i srpska i albanska strana, ali da je to logična posledica utiska koji postoji u našem regionu, a koji, kako kaže, nije pogrešan, a to je da se problemi u odnosima sele na sportske terene.

– Bolje je da je odluka bila da se odigra nova utakmica, rekao je on.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter