0
Fudbal

LAKOVIĆ OTKRIO NAČIN ODBRANE: Ključan je političko-fašistički transparent

Objavljeno: 22.10.14 u 21:02

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković objasnio je da će se naš stav povodom prekinute utakmice između Srbije i Albanije prethodnog utorka zasnivati na tome da je sve počelo političko-fašističkom provokacijom protivničkih navijača, kao i na tome da gosti nisu želeli da nastave meč bez obzira na bezbedonosne garancije.

Laković

– Metež je trajao nešto više od minuta, a zatim su svi igrači bili u tunelu. Srž naše odbrane je u značaju transparenta političko-fašističke sadržine, kao i odluka delegata UEFA, oficira za bezbednost i njihovih nadležnih iz Niona da meč može da se nastavi, što su Albanci odbijali. I na kraju, za naš slučaj je bitno da je UEFA dešavanja u Beogradu prepoznala kao opasan model ponašanja i veliki bezbednosni problem. I ne samo to, već su svim savezima poslali pismo upozorenja na ovu temu, rekao je između ostalog Laković u izjavi za Novosti.

Disciplinska komisija UEFA u četvrtak bi trebalo da odredi dalju sudbinu prekinutog meča, a sve češće može da se čuje da će Evropska kuća fudbala presuditi neutralno odnosno zakazaće odigravanje novog meča bez prisustva publike u nekoj trećoj zemlji, a oba saveza će definitivno novčano kažnjena, a verovatno i dodatno u vidu igranja utakmica bez publike na svom terenu.

Oba saveza imaju pravo žalbe u roku od 15 dana o kojoj odlučuje drugostepena komisija, a potom čak i Sportskom sudu za arbitražu u Lozani.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter