0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BLAŽIČ ZNA KAKO PROTIV NEPTUNASA: Timska igra, jaka odbraan i poeini iz kontre!

Objavljeno: 22.10.14 u 17:56

Igrač Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič kaže da njegov tim mora da zaigra agresivno od starta meča protiv Neptunasa, u drugom kolu Evrolige.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Ne možemo da tražimo izgovore za utakmicu. U mislima imamo jednu želju, a to je da pobedimo Neptunas, iako će sigurno biti teško. Neptunas je dobar tim, imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, a svi dobro znamo kakva je Litvanija košarkaška sila i kakvu školu gaji. Ipak, mi znamo šta želimo i imamo u glavama kako do toga da dođemo“, rekao je Blažič.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom odlično su počeli sezonu. Posle četiri kola u ABA ligi Zvezda imamaksimalan učinak, a i start u Evroligi je prošao sjajno. U fantastičnom ambijentu Kombank arene crveno-beli su savladali Galatasaraj (76:68).

– Atmosfera u timu je zaista sjajna. Svi se sjajno slažemo i mislim da će vremenom hemija u ekipi biti još bolja, jer se svi odlično razumemo. Pobede na početku sezone su nam sigurno puno značile da tako bude, a ja se nadam da će tako biti i ubuduće – istakao je Blažič.

– Moramo da krenemo agresivno od početka. Želimo da im onemogućimo otvorene šuteve i lake poene. Mislim da će naša agresivna odbrana biti rešenje za njihove šutere, jer ako mi odigramo odbranu na našem nivou, njihov napad će da padne. Ipak, moramo da budemo strpljivi i koncentrisani svih 40 minuta.

Pred crveno-belima je nezgodan rival, a dodatno otežavajuća okolnost će biti dug put do Klaipede prvo avionom do Moske, pa čekanje šest sati do leta za Rigu, pa potom i autobusom do lučkog grada na obali Baltika. Slovenački reprezentativac ističe da neće biti lako, ali da Zvezda ima jasan cilj.

– Iskren da budem nisam znao mnogo igrača Neptunasa pre skautinga koji smo odradili. Poznavao sam Gailijusa koji je prethodne sezone nastupao za Olimpiju, a ostale smo dodatno upoznali u prethodnih nekoliko dana i pri tom nam ostaje još vremena do utakmice da sakupimo još informacija – dodaje jedan od ljubimaca navijača Crvene zvetde.

– Kada igramo na domaćem terenu onda imamo uz nas najbolje navijače u Evropi. Energija tada stiže sa tribina i mnogo je lakše. Na gostujućem terenu moramo sami u sebi da pronađemo motivaciju i odigramo najbolje što možem0. Naš cilj je da pobedimo i to je samo po sebi više nego dovoljna motivacija za meč sa Neptunasom.

Meč između Crvene zvezde i Neptunasa na programu je u četvrtak od 18 časova, a Slovenac je na kraju istakao da je snaga njegovog tima u kolektivu.

– Imamo dosta kvalitetnih igrača. Ove godine ćemo igrati puno utakmica i zato je jako važno da uvek neko drugi može da iskoči u prvi plan. Naša filozofija je da igramo timski, dobro u odbrani i da nam to donosi poene iz kontranapada. Mislim da je to najbitnije za celu sezonu – zaključio je Jaka Blažič.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter