0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

RADONJIĆ OPREZAN: Neptunas je jak, neće biti lako posle tolikog puta

Objavljeno: 21.10.14 u 15:08

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da utakmicom protiv Neptunasa crveno-beli započinju seriju teških gostovanja. 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

– Imamo problem sa putovanjem. Menjamo avione, a onda 300 kilometara putujemo autobusom. Postoji bojazan kako će tim da izgleda posle tako napornog puta. Nije opravdanje ili unapred najavljen alibi već realnost koja za nas predstavlja početak teške serije. Direktno posle utakmice sa Neptunasom idemo za Zadar. Jednostavno, mečevi dolaze u nizu i iziskuju da u kontinuitetu dajemo maksimum. Ostaje da se vidi koliko smo spremni na takvu vrstu aktivnosti. Znamo i sami da smo mlad tim. Najmlađi smo u Evroligi i značajno drugačiji u odnosu na prošlu godniu. Smanjili smo budžet u odnosu na prošlu sezonu, a oscilacije su svakako očekivane – rekao je Radonjić, koji je svestan kvaliteta domaće ekipe.

– Iz poslednjeg šešira smo dobili Neptunas, nakon što su iz prva četiri šešira izvučeni veoma kvalitetni rivali. Odmah je napravljen takav ambijent da je tamo neki Neptunas u našo grupi imenom vrlo nepoznat. Kreirana je takva postavka da su oni potpuni autsajderi i da neće imati šta da pokažu. To je bilo u trenutku kada se ništa nije znalo o ekipi, kada se još nije krenulo ni sa odlaskom, a kamoli sa dolaskom igrača. mali smo sličnu situaciju i prošle godine pa su takve ekipe pravile pobede posebno na domaćem terenu. Neptunas je pored dva standardna evroligaša uspeo da se izbori za elitno takmičenje. Lijetuvos Ritas je zbog toga ostao bez Evrolige, a znamo svi o kakvom se klubu radi – naglasio je Radonjić. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Za njih je ovo istorijski meč, nosi posebnu motivaciju. Prvi put u Evroligi igraju na svom terenu i to može da proizvede efekat da pruže i iznad svog maksimuma. U prethodnom kolu su dali 110 poena, pokazali su kvalitet. Dominantni su u domaćem prvenstvu u kome su bez poraza. Stvara se pozicija da je Neptunas autsajder, a imaju kapacitet da igraju veoma dobro pogotovo na svom terenu. Neće biti iznenađenje ako budu pobeđivali kod kuće – dodao je Radonjić, a prenosi sajt kluba.

Na pitanje novinara da li je centarska linija velika prednost njegovog tima, Radonjić je rekao: 

– Angažovali su Anisimova iz Budiveljnika, ali se on kratko zadržao u ekipi. Očigledno da su zadovoljni ovim sastavom, imaju snažne momke, ne toliko visoke, ali to im omogućava da igraju brzo, što je odlika svih litvanskih ekipa. Ovo je za njih istorijski meč, prvi put igraju u Evroligi pred svojim navijačima i sigurno će pružiti više od maksimuma – zaključio je Radonjić. 

Neptunas je u prvom kolu izgubio na gostovanju Kuću Laboral, dok je Zvezda bila bolja od Galatasaraja. 

Utakmica drugog kola D grupe Evrolige igra se u četvrtak od 18 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter