0
Evrokupovi

BEZ PODRŠKE UEFA: Platini ne podržava Blatera

Objavljeno: 21.10.14 u 22:10

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini potvrdio je danas da neće podržati Sepa Blatera u kandidturi za peti mandat predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Michel_Platini_Joseph_Blatter

U izjavi za italijansku državnu televiziju RAI Platini je naveo da je Blater pre četiri godine „zatražio našu pomoć naglasivši da će to biti njegova poslednja kandidatura“.

– Sada je ponovo zatražio našu pomoć, a ja sam mu rekao da neću više, treba nam malo svežeg vazduha, rekao je Platini, a prenosi agencija Tanjug.

Sedamdesetosmogodišnji Blater najavio je prošlog meseca da će se kandidovati za još jedan četvorogodišnji mandat, a ubrzo nakog toga Platini je objavio da se neće kandidovati za predsednika FIFA.

Glasanje je zakazano za maj naredne godine, a bivši direktor za međunaordne odnose FIFA, Francuz Žerom Šampanj, za sada je jedini Blaterov protivkandidat.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter