0
Ostali sportovi

Zvezdaši slavili u neizvesnom ‘večitom’ derbiju golfera

Objavljeno: 20.10.14 u 15:07

Godine prolaze, a neke stvari ostaju iste na golf terenima na Adi Ciganliji. Četvrtu godinu za redom ekipa sastavljena od golfera koji navijaju za Crvenu zvezdu slavila je u večitom derbiju protiv simpatizera Partizana.

 Derbi golf

Tradicionalni meč koji se već četvrtu godinu zaredom igra u oktobru mesecu opet je pripao „crveno-belima“, ali ovoga puta viđena je mnogo veća neizvesnost nego pre 12 meseci kada je bilo 8,5:2,5.

Zvezdaši su odneli pobedu od 6,5:4,5 i tako zadržali neprikosnovenost u duelima „večitih rivala“, pa Partizanovcima ostaje novih 12 meseci da smisle pravu taktiku kako da dođu do prvog trijumfa.

Izuzev prvog „flajta“ koji je završen sa 8 ap, u svim ostalima je viđena velika borba i neizvesnost, pa je odluka o pobedniku padala obično na poslednjim rupama. Tri duela završena su podelom poena, Zvezdaši su dobili pet flajtova, a Partizanovci tri.

U „večitom derbiju“ imali smo priliku da na jednom mestu vidimo igrače koji su obeležili ovu sezonu na Adi Ciganliji – reprezentativce Čedomira Ilića i Ranka Helca, koji su predstavljali Srbiju na Svetskom prvenstvu u Japanu, pa lidere u Masters seriji Aleksandra Stojiljkovića i Aleksandra Flanđunisa i perspektivne Mihajla Dimitrijevića, Linu Dedijer i Andreja Stanarevića.

Uslovi za igru bili su više nego idealni, s obzirom na prelepe vremenske okolnosti i izvanredno pripremljene terene. I ovoga puta sjajno druženje po završetku meča začinjeno je nezaobilaznim trubačima. Golf sezona na Adi Ciganliji završava se ovog vikenda kada se igra finalni turnir Masters serije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter