0
Fudbal

PROBLEMATIČAN MOMAK: Ko je Balista, čovek koji je podigao dron u Beogradu? (VIDEO)

Objavljeno: 20.10.14 u 14:04

Albanac iz Italije Ismailj Morinaj poznat pod nadimkom Balista navodno je 14. oktobra sa kupole Crkve Svetog Arhangela Gavrila podigao dron sa zastavom takozvane velike Albanije, koji je potom doleteo do stadiona Partizana i izazvao prekid meča kvalifikacija za EP 2016. godine između Srbije i Albanije. 

Balista 1

On se inače bavi alpinizmom i slobodnjim penjanjem, a u našu zemlju ušao je tri dana pre utakmice u automobilu sa stranim tablicama.

Morinaj je posle utakmice pobegao iz Srbije, a celu akciju je dobro isplanirao sa bratom albanskog premijera Olsijem Ramom, koji je iz svečane lože stadiona u Humskoj aktivirao dron sa zastavom tzv. velike Albanije. 

Nakon tog čina čak je dobio i poziv albanskog princa Leka Zogua, koji tvrdi da je Balista nakon Beograda postao nacionalni heroj.

Morinaj je na društvenim mrežama objavio snimak kako je prošvercao zastavu u Beograd.

Morinaj je od ranije poznat po incidentima, a prošle godine našao se na udaru mediji kada se na utakmici između Slovenije i Albanije popeo na zaštitnu ogradu i razvio albansku zastavu. 

Morinaj je na svom Fejsbuku objavio snimak na kome se vidi da je okačio zastavu na grobu Šabana Poluže Kastratija, koji je bio na strani fašista tokom II svetskog rata i bio optužen sa mnoga ubistva na području Kosova i Metohije. 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter