0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

ŠKULETIĆ NE KRIJE: Živimo od pobede u derbiju

Objavljeno: 20.10.14 u 11:21

Napadač Partizana i najbolji strelac tog tima, Petar Škuletić, izjavio je da se igrači iz Humske „hrane“ trijumfima u utakmicama sa „večitim rivalom“.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

– Najvažnije je da smo pobedili Crvenu zvezdu, ne zanima me da li je utakmicu gledao selektor. Uživam u uspehu i ne obazirem se ni najmanje što nisam postigao gol, iako je zaista bilo prilika. Osećaj je fenomenalan, od pobeda u večitom derbiju živimo i mi i navijači i red je da malo uživamo, pre nego što se okrenemo Ligi Evrope i Bešiktašu – istakao je Škuletić u razgovoru za list Sport.

On je, kao i veći deo javnosti, primetio da su crno-beli odigrali lošije prvo poluvreme, ali je nagrada stigla u drugom:

– Nekako smo ga „podelili“ sa rivalom. Na početku smo mi bili bolji, stvorili nekoliko prilika, dok je posle 25. minuta Zvezda diktirala tempo. Ipak, u nastavku smo dodatno podigli nivo igre, ušli daleko odlučniji i sve vreme smo bili mnogo bolji tim. Stvorili smo niz prilika i na kraju se isplatilo, Nikola Drinčić je doneo pobedu u velikom stilu – smatra Škuletić.

On se osvrnuo na činjenicu da je tokom meča imao jednu šansu da pogodi gol, ali mu je golam Zvezde odbranio udarac.

– Istina, ali je golman Predrag Rajković sjajno branio. Šutirao sam po zemlji, visoko, glavom, menjao strane, ali je uvek bio spreman. Sem kada je Drina namestio loptu. Negde je i on morao da popusti – kazao je Škuntelar.

Napadač crno-belih je tokom derbija vodio ljutu bitku sa svojom „senkom“ Savom Pavićevićem.

– Radi se o izuzetno korektnom igraču, koji nije „prljav“ u duelima i ne provocira. Već smo odmeravali snage na prolećnom derbiju i tada sam stekao isti utisak. Ko je bio uspešniji, neka drugi prosude, jer smo se mi sa podjednakim žarom borili za svoje klubove – ne štedi pohvale Škuletić.

Posle trijumfa u derbiju, Partizan se „odlepio“ na četiri boda viška u odnosu na crveno-bele i to sa utakmicom manje.

– To je već osetna prednost. Pre svega psihološka, jer nije mala stvar kada napravite prednost u ranoj fazi prvenstva i svima date do znanja sa kim imaju posla. Ukoliko savladamo i OFK Beograd i povećamo razliku na sedam bodova, pod uslovom naravno da se ne opuštamo i dobijemo sve utakmice do tada, onda zaista možemo da kažemo da smo na pravom putu. Ipak, da ne prejudiciramo događaje, sledi Liga Evrope, Bešiktaš je pred vratima i oni su trenutno najbitniji rival za nas. Bilo bi sjajno kada bismo nastavili na krilima derbija i ponovo obradovali navijače – podvukao je Petar Škuletić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter